Varför vi behöver en kommunistisk international

I juni kommer den Internationella marxistiska tendensen att ta det historiska steget att grunda en ny revolutionär kommunistisk international (RKI), för att ge kommunistiska arbetare och ungdomar runt om i världen en samlingspunkt i kampen för att störta kapitalismen. Genom att göra detta kommer RKI att bygga vidare på det revolutionära arv som lämnats av den tredje (kommunistiska) internationalen, som grundades av Lenin och bolsjevikerna som revolutionens världsparti. Anmäl dig till grundandet av RKI nu!

I veckans avsnitt av podcasten Spectre of Communism (som vi återpublicerat på Radio Marxist) välkomnas Fred Weston, en ledande kamrat i IMT, för att förklara den historiska betydelsen av den kommunistiska internationalen, och därigenom betydelsen av en liknande organisation idag.

Du kan se en videoinspelning av detta samtal på YouTube.

Detta avsnitt är vår säsongsavslutning, men efter en kort paus återkommer vi med nya avsnitt varje vecka.

Förutom att anmäla sig till den grundande konferensen rekommenderar vi också att läsa vårt nya manifest, som kommer att utgöra det grundande dokumentet för RKI.

Vi rekommenderar också Ted Grants artikel från 1943, ”Kommunistiska internationalens uppgång och fall” (citerad i avsnittet).

Fred Weston

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,165FansGilla
2,330FöljareFölj
1,121FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna