Vänsterpartist i Kreabs tjänst

Vänsterpartitoppen och före detta Ung vänster-ordföranden Jenny Lindahl har börjat arbeta åt den moderatstyrda lobbyfirman Kreab. Här gör hon sällskap med exempelvis före detta statsminister Carl Bildt, den moderata Israel-vännen Hökmark, liksom en lång rad andra korrupta borgare som arbetar systematiskt för att kapitalister ska kunna suga ut än mer från skolan, sjukvården, äldreomsorg och så vidare.

Svängdörren mellan kapitalisterna och politiken har uppenbarligen börjat snurra för Vänsterpartiet. De ledare som gått i bräschen för att partiet ska “ta ansvar” (för kapitalisternas vinster), hålla sig inom kapitalismens ramar och urvattna partiprogrammet, kan vänta sig fina belöningar från kapitalisterna efter den politiska karriären. Detta borde vara en högljudd väckarklocka för alla de inom Vänsterpartiet som kallar sig socialister. 

Att Ung vänsters före detta ordförande nu börjat jobba för en borgerlig lobbyfirma kan vid första anblick verka absurt, men är egentligen helt logiskt. Detta är ett tydligt exempel på vart reformismen leder. Om ditt politiska program bygger på att kapitalismen inte behöver avskaffas i en revolution utan istället bara reformeras, måste man hitta ett sätt att samarbeta med kapitalisterna. Och för att samarbeta med kapitalet, måste man börja arbeta i dess intresse.

Det är dags för alla riktiga socialister i Vänsterpartiet att överge skeppet. Kasta av er alla ängsliga illusioner om att reformera kapitalismen! Det är endast genom beslutsam klasskamp som vi kan segra och avskaffa det institutionaliserade förtryck och exploatering som kapitalismen bygger på. Kapitalismen måste krossas och makten kommer aldrig att frivilligt räckas över till arbetarklassen. Den måste tas!

Gå med och bilda det Revolutionära Kommunistiska Partiet!  

Keith Aheinen

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,483FöljareFölj
1,265FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna