IMT i Schweiz grundar RKP: Revolutionäre Kommunistische Partei!

Kommunismens styrkor i Schweiz växer som aldrig förut. Kommunisternas tidning Der Funke, Gnistan, lanserades 2007. Det var en helt annan tid. 15 år av kapitalistisk kris har förändrat den schweiziska arbetarklassens medvetande. Idag söker tusentals arbetare, särskilt ungdomar, lösningen i marxism, revolution och kommunism. 

Med nya tider kommer nya uppgifter, gamla verktyg måste ersättas av nya. Efter 124 nummer ersätts Der Funke med den schweiziska kommunismens nya tidning: Der Kommunist. I maj tar man nästa steg: bildandet av ett nytt kommunistiskt parti, Revolutionäre Kommunistische Partei. 

Martin Kohler från IMT i Schweiz förklarar varför:

I Schweiz, som i alla andra länder, har ett stort skikt av befolkningen radikaliseras under den kapitalistiska krisens hammarslag. De vill göra något. De vill kämpa mot det kapitalistiska systemet, de är kommunister. Den första uppgiften är att förena alla kommunister i Schweiz under revolutionära kommunistiska partiets fana. Målet är att krossa det kapitalistiska systemet.

Målsättningen är att nå 500 kamrater, att dubblera organisationens storlek, till den grundande kongressen. För att nå målet har man dragit igång den mest omfattande kommunistiska rekryteringskampanjen i landet på över hundra år. 

Alla stora tidningar har rapporterat om RKPs lansering. I Blick, NZZ och 20 Minuten kan man läsa artiklar med titlarna ”Revolution i Schweiz är helt realistisk!”, ”Lenin reser sig igen i Schweiz” och ”Revolutionen som mål – 250 nya kommunister sökes.” Inte undra på att våra schweiziska kamrater översvämmas av medlemskapsansökningar!
Tillsammans med kamrater runt om i hela världen lägger RKP i Schweiz och Sverige grunden för återuppbyggandet av en verkligt revolutionär kommunistisk international. Är du kommunist? Hjälp oss att bygga den nya internationalens partier!

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,486FöljareFölj
1,270FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna