USA: Enormt gensvar för Revolutionary Communists of America

Inom loppet av en dag från att våra amerikanska kamrater lanserade ett nytt parti – Revolutionary Communists of America – hade över 2 miljoner amerikaner sett deras Instagram-video. 

Det strömmar in ansökningar om att gå med i hemsidan, med meddelanden som detta, från en ung arbetare:

”Jag hatar kapitalismen med varje cell i min kropp, jag tänker inte låta detta vidriga system dra med sig mig i fallet, och om det gör det kommer jag att dö i kampen mot det… Jag behöver ingen övertygelse, bara medel och utbildning.

Detta, förklarade en amerikansk kamrat, ”är den nya typ av amerikan som historien har frambringat! – en ny generation som hatar kapitalismen. Vi har fått tusentals liknande meddelanden från rasande och självuppoffrande unga kommunister.”

Bara sedan augusti har vår sektion fördubblats i storlek, till en bra bit över 600 kamrater. Kamraterna har radikalt förändrat sitt arbete för att knyta an till detta skikt och gjort sig av med all passivitet och rutinism. De säger till alla nya medlemmar att bygga en kommunistisk cell i sin stad, på sin skola, och på sitt jobb. Vi går med stormsteg mot de första tusen kamraterna!

Oscar Gunnarsson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,173FansGilla
2,233FöljareFölj
815FöljareFölj
2,021FöljareFölj
680PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna