Stötta revolutionär arbetarmedia: Ta en prenumeration!

Sedan Israels invasion av Gaza efter 7 oktober har vi sett hur de “objektiva” och “demokratiska” svenska medierna lojalt agerat som propagandaverktyg för imperialismens intressen. Om man bara skulle gå efter mediernas rapporter skulle man kunna tro att det är Israel, inte Gaza, som blivit invaderat och bombat till smulor.

De som deltagit i solidaritetsrörelsen för Palestina har utmålats som terroristsympatisörer och antisemiter, vilket medlemmar av Revolution och IMT har fått utstå både i Sverige (två av flera exempel kan man läsa om här och här) och internationellt.

Jämför detta med mediernas och politikernas ovillkorliga stöd för den ukrainska regimen i kriget mot Ryssland: Det spelade ingen roll om det var nazister som stred i den ukrainska armén, eller om de attackerat sin egen befolkning under flera år innan kriget – de skulle stöttas in i det sista! När det var Putin som invaderade ett land var han djävulen, när det är Netanyahu beror det på att Israel har “rätt att försvara sig”.

Högerregeringen har genomfört kraftiga nedskärningar i mediastödet, vilket innebär att många mindre tidningar – däribland många vänster- och arbetartidningar – nu kommer att bli av med så mycket som hälften av sina intäkter. Syftet påstås vara att stärka lokaltidningarna – men dessa ägs just av de stora mediebolagen.

För att få tillgång till det nya presstödet kommer man också att behöva ställa upp på ett så kallat “demokrativillkor”, och ha en “allsidig nyhetsrapportering ur ett brett perspektiv”. Hur de beslutsfattande skulle ställa sig till en helt och hållet kommunistisk tidning kan vi nog ana.

Vi kommunister låtsas inte som att vi är neutrala. Det kan inte finnas någon neutralitet i en värld uppdelad i klasser. Vi står konsekvent på arbetarklassens sida – de exploaterade och förtryckta i samhället.

Det har kanske aldrig varit så tydligt att det behövs en självständig, revolutionär arbetarmedia som nu – en tidning av och för arbetare och ungdomar!

Revolution har inga rika finansiärer och vi tar inga bidrag från staten. Vi är en helt självfinansierad tidning. Det innebär att det är våra läsare, medlemmar och sympatisörer som med sina pengar ser till att vi kan avslöja borgarklassens lögner och attacker, ge en röst åt arbetarklassen och ungdomen, och fortsätta att föra ut sanningen!
Om du vill stötta oss i det arbetet och få hem vår tidning Revolution varje månad, så ta en prenumeration idag!

Så här kan Revolutions nya format se ut.
Så här kan Revolutions nya format se ut.

Revolution får ett nytt utseende

Från och med nästa nummer går tidningen Revolution över till externt färgtryck och tabloidformat. För er läsare betyder det att tidningen får ett mer professionellt utseende. För redaktionen betyder det att vi lättare kan öka upplagan allt eftersom intresset för kommunistiska analyser växer. Vi har inga rika finansiärer eller bidrag, utan sådana här satsningar är bara möjliga med stödet från våra prenumeranter och månadsgivare. Har du ännu inte en prenumeration på Revolution? Känner du någon som vill ha de bästa marxistiska analyserna hem i brevlådan varje månad? Prenumerera idag!

Oscar Gunnarsson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,163FansGilla
2,408FöljareFölj
1,203FöljareFölj
2,021FöljareFölj
709PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna