Revolution står upp för Palestina – anklagas för antisemitism

Revolution utsattes under lördagen för ett motbjudande påhopp på plattformen X: I ett inlägg påstås Revolution “uppmana till folkmord på israeler” och att vi har en “ohelig allians med NMR”. Dessa stinkande lögner spelar kapitalisterna rakt i händerna.

I lördags deltog Revolution på en demonstration på Sergels torg mot Israels angrepp mot Gaza. Under demonstrationen dök nazistiska NMR upp. Polisen lät som vanligt nazisterna hållas, lät dem ta trappan som skulle fungera som podium för de som skulle tala till stöd för Palestina, och lät dem sedan marschera rakt mot demonstrationen.

Skrikandes “inga nazister på våra gator”, hjälptes alla demonstranter åt att mota bort nazisterna.

Kort därefter dök inlägget på X upp, med en bild på vår banderoll, en bild på NMR och påståendet: att demonstrationen för Palestina ingått “en ny ohelig allians med NMR”.

Video: Revolution Stockholm

Vilka tjänar på att kommunister och socialister svartmålas som antisemiter?

Som vi har förklarat i flera artiklar, har USA-imperialismen och deras lakejer förklarat sitt ovillkorliga stöd för “Israels rätt att försvara sig”. Syftet med att göra de förtryckta till förtryckarna är tydligt: att ge Israel fullständig straffrihet inför en massaker på den palestinska befolkningen.

För att legitimera denna fullskaliga attack mot palestinier har media pumpat ut reaktionär propaganda, som påståendet om “40 halshuggna spädbarn” vars enda syfte är att piska upp hat mot muslimer. Detta är precis vad sionisterna i den israeliska staten har önskat sig, med målet att provocera fram ett nytt Nakba. Det är därför de inte kan tolerera fredliga protester till stöd för palestinierna.

Inlägget om oss, som publicerades på Judiska ungdomsförbundets konto och som plockades bort några timmar senare, spelar borgarklassen rakt i händerna. I inlägget står det:

– “Intifada till seger” uppmanar till mord på civila israeler. Och vad är segern? Att utplåna hela Israel och massmord på judar.

Detta är skandalöst. En intifada är ett arabiskt ord för uppror, som betyder “skaka av” eller resning. Det knyter an till den första palestinska intifadan 1987 då de palestinska massorna reste sig mot den israeliska ockupationsmakten. Det är precis det som behövs idag: revolutionär masskamp i Palestina och hela Mellanöstern. Det har ingenting med massmord att göra.

Däremot tiger regeringarna i väst om de mord som just nu sker på oskyldiga civila i Gaza. Över hela världen har protester brutit ut för att avslöja politikernas hyckleri och förhindra att tusentals oskyldiga palestinier dödas. Hur har de “fredliga” regeringarna i väst svarat på det?

I Tyskland, Frankrike och Storbritannien har polisen förbjudit eller brutit upp demonstrationer till stöd för Palestina – förbud som har trotsats av tusentals människor som vill att sanningen om förtrycket mot palestinier ska komma ut. Grundlösa påståenden om “antisemitism” kan mycket väl komma att användas av den svenska staten för att förbjuda fredliga demonstrationer och trappa upp hetsen mot muslimer. 

Detta verkar vara samma linje som Judiska ungdomsförbundet har. De har krävt att Malmö stad ska agera mot “firanden av Hamas krig”, det vill säga att personer visat stöd för det ockuperade Palestina. De har också skrivit på sin Instagram, att “Israel har rätt att försvara sig”, efter Hamas angrepp. Men inte ett enda ord om det barbariska angrepp som Israel bedriver mot Gaza nu, eller de 75 åren av ockupation. 

Försöket att svartmåla kommunister och socialister som antisemiter är en fruktansvärd lögn som enbart spelar kapitalisterna och deras politiska representanter rakt i händerna.

Kommunismen har alltid varit synonym med en obeveklig kamp mot alla förtryck. Att underblåsa hat mot muslimer, eller judar, försvagar arbetarklassens kamp mot vår gemensamma förtryckare: kapitalistklassen och imperialismen.

Nazister utgör ett reellt hot mot judar och mot hela arbetarrörelsen. Att försöka försvaga arbetarklassens förmåga till ett organiserat svar på nazismen genom att sprida falska anklagelser om “oheliga allianser” är därför extremt farligt. För att avskaffa alla förtryck måste vi stå enade mot den härskande klassens försök att splittra arbetarklassen.

Sebastian Ingvarsson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,482FöljareFölj
1,267FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna