Wales kommunister: “Ockupera stålverken! Nationalisera Tata!”

Ståltillverkaren Tata meddelade i januari att man stänger ned produktion i Port Talbot, vilket gör att 2800 arbetare blir av med jobbet. Tiotusentals familjer kommer att påverkas. Detta är en fullkomlig massaker på ett helt samhälle. Våra kamrater i Wales har därför påbörjat en intensiv kampanj för att ockupera verken och göra verkligt motstånd. 

Kampanjandet har inkluderat flygbladsutdelning, affischering, dörrknackning och samtal med fackliga aktivister, och nådde en höjdpunkt i och med ett möte i kommunhuset som kamraterna organiserade. 

Det är ingen liten sak att genomföra en fabriksockupation, vilket arbetarna själva är väl medvetna om. Varken facket (TUC), Labourpartiet eller något av partierna i Senedd (Wales parlament) har lyft ett finger för att rädda jobben. Detta har uppenbart lett till demoralisering bland arbetarna, men eftersom så mycket står på spel finns också en kraftfull ilska under ytan.

Bland de mest aktiva arbetarna pratar man om att protestera utanför Sedd och Westminster, eller att göra som bönderna i Frankrike: blockera motorvägarna. Arbetarna letar efter något att samlas bakom: en massrörelse eller en serie strejker. När verkliga strider väl bryter ut, kommer det att vara svårt för kapitalisterna att stoppa det!

Följ kampen på www.communist.red

Sebastian Ingvarsson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,173FansGilla
2,233FöljareFölj
815FöljareFölj
2,021FöljareFölj
680PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna