Svensk imperialism slår på krigstrumman

Statsminister Kristersson och överbefälhavaren uppmanar nu alla svenskar att förbereda sig för krig. “Hotet” ifråga är naturligtvis “ryssen”, Putin-regimen, som svarade med ett välriktat hån. ”I åratal har de talat om hur Ryssland tydligen ‘förbereder sig för att erövra Göteborg’ och annat nonsens… Tydligen är det så här de försöker ge Sverige en geopolitisk vikt som landet inte har”, kommenterade senator Pusjkov på Telegram.

Samma svenska propagandamaskin som försökte dölja Israels folkmord i Gaza, trummar nu igång i frågan om “krig i Sverige”. Detta har inget att göra med den ryska imperialismens faktiska avsikter, men allt att göra med den svenska imperialismens. 

För egen del försöker Kristersson öka sin obefintliga popularitet genom att hjältemodigt orera om att försvara Sverige “med livet som insats”. Men större intressen står också på spel. 

Stödet för Nato-medlemskapet har börjat svikta, i takt med att den ukrainska krigsdimman börjat lägga sig och såväl Israels som Erdogans bomber börjar ge folk en känsla för vad det handlar om. Genom att dundra på om fienden i öst, hoppas de svenska imperialisterna skrämma tillbaka folk in i Nato-ledet. 

Statsministern förbereder samtidigt opinionen för de ökande militära utgifterna, som man bekostar med ännu värre nedskärningar i välfärden. Med ökade utgifter och Nato-medlemskap hoppas man kunna plocka hem större smulor i USA-imperialismens plundringståg över jordklotet. 

Det svenska arbetare och unga behöver är alltså inte fler konservburkar eller vevradios inför en förestående kamp mot den ryska imperialismen. Det vi behöver är organisering, i förberedelse för kamp mot den svenska imperialismen.

Fredrik Albin Svensson

Vilgot Andergrahn

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,486FöljareFölj
1,272FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna