Stärk marxismens röst – ge ditt bidrag

Händelserna utvecklas hastigt. Medan detta skrivs verkar den europeiska kapitalismens kris återigen öka. Efter valet i Grekland verkar det bara vara en tidsfråga innan landet slängs ut ur euron. Den politiska, ekonomiska och sociala krisen i Spanien har fördjupats ytterligare. Portugal är i samma situation. Italien har getts tillfällig respit medan Frankrike, Belgien och Irland inte ligger långt efter. Allt prat om en återhämtning har nu avslöjats som en bluff.

Europa står inför sin största sociala, politiska och ekonomiska kris sedan det andra världskriget och vi har bara sett början. Under de kommade åren kommer revolutioner bryta ut i land efter land i kapitalismens vagga.

Men Europa är bara den senaste fokuspunkten för den internationella kapitalistiska krisen. Utvecklingen bäddar för stora strider i Kina, som genomgår sin värsta kris sedan 1989, och i Indien, som nyligen var skådeplats för den största strejken i världshistorien. Till och med i USA – i odjurets hjärta – börjar det kapitalistiska systemet ifrågasättas bland breda lager av ungdomar. Hela mellanöstern vändes upp och ned förra året och det nuvarande stiltjet i kampen röjer bara vägen för ett nytt uppsving på än mer avancerade nivåer.

Enorma händelser förbereds på världsskala. Arbetarklassen kommer göra försök efter försök att gripa makten, och i några fall lyckas. Men frånvaron av ett revolutionärt ledarskap, det vill säga ett ledarskap utrustat med marxismens idéer och metoder, kommer som många gånger förr visa sig ödesdigert. Därför är uppgiften akut att idag sprida marxismens idéer till så breda lager som möjligt. Den tendens vi tillhör, den internationella marxistiska tendensen (IMT), arbetar för detta i runt 50 länder runtom i världen. Bara utrustad med riktiga idéer kan ett revolutionärt ledarskap byggas, som är moget uppgiften att leda arbetarklassens kamp för att omkullkasta det kapitalistiska barbariet.

Men att trycka böcker, tidningar och flygblad eller organisera möten och studiecirklar kostar tyvärr pengar. För att kunna fortsätta, förstärka och fördjupa vårt arbete vädjar vi därför om bidrag från våra läsare.

Varje krona som samlas in går oavkortat till vår tendens internationella arbete. Det handlar om kamrater i Pakistan, ett land där man i många provinser kämpar med livet som insats, och under extremt fattiga och ofta rent omänskliga förhållanden. Det handlar om arbetet i Grekland, ett land där lönerna rasat med 30 procent sista året, och i den privata sektorn bara sedan valet ytterligare rasat med allt från 20 till 80 procent! Marxisterna kämpar där under ytterst svåra ekonomiska förhållanden, men gör trots detta stora insteg. Det handlar om saker som att ge ut Trotskijs bok övergångsprogrammet för första gången någonsin i Indonesien, eller etablera sidan Marxy.com, en begynnande röst för marxismen i arabvärlden. Det handlar om kamrater i fattiga och gamla koloniserade länder som Venezuela, Nigeria, Indonesien, Marocko… listan bara fortsätter.

Det internationella behovet av marxismens idéer är ingenting annat än akut. Varje krona som doneras är en krona för marxismen.

Sätt in ditt bidrag på pg 26 72 20 – 2, märk inbetalningen ”sommarinsamling 2012”.

Avanti red.

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,486FöljareFölj
1,270FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna