Solidaritet med israeliska kommunister under sionistisk attack

Den 26 april stormade tungt beväpnad polis högkvarteret för Israeliska kommunistpartiet och dess koalition Hadash, mitt under deras förberedelser inför årets första maj-firande i Nasaret.

Denna kränkning av grundläggande demokratiska rättigheter avslöjar imperialisternas fullständiga hyckleri när de pratar om att de försvarar “Mellanösterns enda demokrati”. 

Två medlemmar av partiet arresterades, och i ett läckt filmklipp ses poliser plocka sönder konstverk och skulpturer. En liten träbit med taggtråd – tänkt att symbolisera det stängsel med vilket Israel håller Gazas befolkning fången – håller en polis upp som “bevis” på att partiets medlemmar skulle vara beväpnade och farliga. När en medlem frågade vad poliserna letade efter fick hon svaret “vad vi än tycker passar”.

Med huliganmetoder försöker den sionistiska staten tysta alla röster mot kriget. Hadash-medlemmar uppger att detta är tredje gången på bara ett år som polisen attackerar deras kontor. För knappt ett år sedan greps kommunistpartiets partisekreterare i Nasaret, där också partiets palestinska och röda flaggor beslagtogs.

Trots räden genomfördes ändå ett första maj-firande med tusentals deltagare i Nasaret. Man krävde ett slut på kriget i Gaza, på ockupationen, imperialismen och kapitalismen. Oavsett våra politiska meningsskiljaktigheter med Israeliska kommunistpartiet och Hadash, står vi i full solidaritet med dem i kamp mot den sionistiska statens övergrepp.

Revolutionära Kommunistiska Partiet

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,422FöljareFölj
1,210FöljareFölj
2,021FöljareFölj
711PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna