Regeringen och SD vill fängsla asylsökande

Vi är i början på en massiv flyktingvåg, hittills den största sedan 2016. I jakt på trygghet, undan krig och nöd, söker sig många till Europa där de möts av taggtråd, trakasserier och stängda gränser. Nu vill regeringen och SD spärra in de som lyckas ta sig ända till Sverige för att söka asyl.

Varje natt måste de asylsökande tillbringa på förläggningarna – till och med om de har familj som redan bor i Sverige! För oinvigda kan detta tyckas mycket likt fängelser, så likt att migrationsminister Stenergard (M) kände sig tvungen att dementera det på presskonferensen.

– Man ska inte fängslas för att man söker asyl, menade hon.

Med ett klassiskt exempel på politikers tvärtomspråk kallar hon dessa fängelser för ”mottagningscentrum”. I själva verket handlar det naturligtvis om att skicka tillbaka så många som möjligt så snabbt som möjligt till den nöd som de flytt ifrån.

– Det blir en minskning med 2,2 miljarder av kostnaden eftersom antalet asylsökande minskar, förklarade Stenergard.

Tanken är enkel: ju mer fruktansvärt det är att söka asyl i Sverige, desto färre lär göra det. Detta återspeglar kapitalismens, borgarklassens och högerns människosyn perfekt. Det enda som kan stoppa deras framfart är att vi organiserar oss.

Riv murarna! Ned med högerregeringen – ned med kapitalismen!

Fredrik Albin Svensson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,486FöljareFölj
1,272FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna