Protest utanför Pakistans ambassad för de bortförda socialisterna

I går samlades Marxistiska Studenter Stockholm utanför den pakistanska ambassaden i Stockholm för att kräva att de socialister som förts bort av den paramilitära gruppen Sindh Rangers och militären omedelbart ska släppas. Valdar Malmsten från Revolution och Internationella Marxistiska Tendensen (IMT) i Sverige talade.

I slutet av demonstrationen släpptes tre kamrater in på ambassaden och träffade ambassadören. Där ställdes kravet att de pakistanska socialisterna friges och en namnlista med samma krav överlämnades.

Flera av de fängslade socialisterna har nu blivit frisläppta, men tre hålls fortfarande fängslade på Sindh Rangers högkvarter. Den internationella solidaritetskampanjen ger resultat, och vi måste trappa upp solidaritetsarbetet för att också frige Bilawal Baloch, Umer Riaz och Mohammed Gulbaz.

Samtidigt som demonstrationen i Stockholm genomfördes även demonstrationer utanför pakistans ambassader runtom i världen. I Kanada, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Italien och i USA och flera andra länder samlades kamrater för att protestera och visa solidaritet med våra pakistanska kamrater.

Klicka här för att läsa en rapport från de internationella protesterna.

I sista hand handlar det om en internationell kamp mot det ruttna kapitalistiska systemet som förtrycker massorna i Pakistan och världen över. Vi stödjer alla PTM-rörelsens krav och kräver att förtrycket av Pashtuner omedelbart upphör – och att alla som förts bort av den pakistanska staten släpps fria. Vårt vapen är arbetarklassens enhet och internationella solidaritet. I slutändan kommer det att segra.

  • Frige de fängslade socialisterna!
  • Frige alla som förts bort av den Pakistanska staten!
  • Stoppa förtrycket av Pashtuner!
  • Solidaritet med PTM, PYA och RFW!
  • Länge leve internationella solidaritet – Lal Salaam!

Revolution

Marxistiska Studenter Stockholm

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,166FansGilla
2,326FöljareFölj
1,117FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna