Agera nu för att rädda de försvunna pakistanska aktivisterna

De sju socialistiska aktivister som kidnappats av pakistanska Rangers har fortfarande inte släppts. Det är inte känt var de befinner sig. Alla möjliga åtgärder vidtas för att lokalisera dem. Hittills har inga brottsanklagelser gjorts och anledningen är att inget brott har begåtts.

De har förts bort på grund av sina solidaritetsaktioner kring Pashtun Tahafuz Movement (PTM) – en enorm massrörelse bland det pashtunska folket, som kräver att få veta var 30 000 människor som försvunnit under de senaste åren befinner sig, om de är fängslade eller om de har dödats.

Klicka här för senaste nytt om kidnappningarna, ett brev att skicka till pakistanska ambassaden i Stockholm – info@stockholmembassy.se – och ett förslag på en resolution att anta i fackföreningar, partiorganisationer och studentgrupper.

Rangers är kända för sina brutala metoder och dessa kamrater svävar i livsfara. Det enda försvar de sju har, är maximal press från arbetarrörelsen och studentorganisationer över hela världen och i Pakistan. Vår kampanj har byggt stöd och vi får viktiga stödmeddelanden från Brasilien till Kanada, från Spanien till Österrike, och i många andra delar av världen. I Pakistan har ledningen för PTM gjort ett uttalande som kräver att de sju släpps i dag, annars kommer de att uppmana till masstrejk (nedan).

Vi kommer att ge en uppdatering om allt detta imorgon. Fortsätt under tiden att lyfta detta i alla länder, i fackföreningar, partiorganisationer, studentföreningar och ungdomsorganisationer. Vi kommer att fortsätta kämpa tills alla sju har blivit släppta.

In Defence of Marxism

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,166FansGilla
2,326FöljareFölj
1,117FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna