Österrikiska statsapparaten attackerar kommunister för Palestinasolidaritet

Sedan i höstas har kommunisterna i Vorarlberg i Österrike varit under konstant attack på grund av sitt stöd för Palestina. Medierna, staten, de borgerliga partierna och Socialdemokraterna har gjort allt för att pressa kamraterna. Pressen har varit fylld av fientliga artiklar som nämnt kamraterna vid namn, polisen har besökt dem hemma och på arbetsplatserna, och så vidare. Nu har åklagaren i Vorarlberg formellt kallat två kamrater till förhör, med anklagelsen om att stötta Hamas och terrorism. 

Den så kallade bevisning är knappast någon bevisning. Den består av skärmdumpar från Instagramkontot för det socialistiska ungdomsförbundet i Vorarlberg, som leds av kamraterna, där de delade internationalens uttalande om Palestina. 

Uttalandet är i själva verket mycket tydligt i just frågan om Hamas:

“Våra fiender kommer att säga: då stöder ni Hamas. På denna anklagelse svarar vi: vi har aldrig stöttat Hamas. Vi delar inte dess ideologi, och vi stöttar inte dess metoder.

Vi är kommunister och har våra egna idéer, program och metoder, som bygger på klasskampen mellan rika och fattiga, förtryckare och förtryckta. Det är detta som avgör vår inställning i varje enskilt fall.”

Men för att försvara Israels massaker av palestinierna är det nödvändigt för borgarklassen att klumpa ihop alla motståndare och kalla dem terroristsympatisörer.

De revolutionära kommunisterna i Der Funke är en av de organisationer i Österrike som kampanjat mest energiskt till Palestinas försvar. Det är detta som gjort att de hamnat under attack från medierna och etablissemanget. 

Faktum är att man måste se alla dessa attacker och lögner från borgarklassen och deras lakejer som en komplimang. Det visar att vi gör något rätt. Kamraterna i Der Funke har nu lanserat en kampanj i hela landet mot de politiska trakasserierna och attackerna på demokratiska rättigheter i Palestinafrågan. Från internationalens alla andra sektioner ger vi dem fullt stöd.

Fredrik Albin Svensson

Föregående artikel
Nästa artikel

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,482FöljareFölj
1,267FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna