Nya Revolution är här!

Du vill kämpa, men ensam är du maktlös. Var ska du börja? Svaret ligger här: med denna tidning kan du agera – den förenar dig med tusentals kommunister i kampen för att störta kapitalismen. 

Oavsett om du är på en demonstration, en strejk eller en skola, kan du ta med dig den kommunistiska rörelsen i ryggsäcken. Bara på grundval av det senaste numret kan du exempelvis svara på hur kvinnoförtrycket ska krossas, hur imperialismen ska krossas – liksom vad Lenin verkligen stod för. Du kan berätta om verkligheten under den svenska kapitalismen, det som de borgerliga medierna aldrig berättar om.

Du bär också på det slutgiltiga beviset mot all skepticism och pessimism: att den revolutionära kommunistiska rörelsen växer över hela världen. Och i den irländska kommunisten Connollys odödliga ord är vårt krav mycket blygsamt: Vi vill bara ha hela jorden.

Denna tidning är inte bara din i betydelsen att du äger den. Den är också din genom att du som kommunist skapar den. En liten redaktion kan aldrig ensamma se alla kommunisternas behov i rörelsen. 

Du måste berätta om rörelsen för oss, berätta om din kamp, berätta om din vardag. Berätta om samtal på demonstrationer, om de tal som får mest applåder och träffsäkra slagord. Om du har frågor, vill vi veta det: Hur ska man tänka i den eller den frågan? Vad anser kommunisterna om det eller det? Hur svarar vi på det eller det argumentet?

Den som köper denna tidning av dig, måste i den finna alla de mest omedelbart nödvändiga idéerna för att själv kunna organisera en kommunistisk grupp. Den ska vara som en byggnadsställning, för att använda Lenins metafor, för organiseringen av den kommunistiska förtruppen: alla de unga och arbetare som just nu snabbt drar kommunistiska slutsatser.

Denna tidning är också din i bemärkelsen att det är du som kommer att sprida den – och med den, kommer du att sprida vågen av kommunistisk organisering över hela landet.

Så ropa på gator och torg, från hustak och med megafoner: den nya Revolution är här! Och med Revolution följer organiseringen av den socialistiska revolutionens förtrupp. Det finns ingen tid att förlora. 

Bort med blygsamheten! Bidra till den tidning som arbetare och unga behöver! Skicka berättelser, frågor, synpunkter eller analyser till redaktion@marxist.se!

Fredrik Albin Svensson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,173FansGilla
2,234FöljareFölj
815FöljareFölj
2,021FöljareFölj
680PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna