Nej Gunnar Axén – du är parasiten!

Gunnar Axén, vd för det skandalomsusade pensionsbolaget Allra och före detta moderat riksdagsledamot kallade en undersköterska för parasit. Men vem är egentligen parasiten?

Det var efter att regeringens höstbudget släppts i veckan som Dagens Industri intervjuade en undersköterska som menade att de rika kunde betala mer i skatt. Detta var en kommentar till att höstens budget innebar en massiv skattesänkning för de rikaste. Undersköterskan i intervjun hade med sju års jobberfarenhet en lön på 25 000 kronor i månaden.

Detta uttalande fick moderaten Gunnar Axen att få ett utbrott på Twitter. ”Den egoistiska parasiten till undersköterska som uttalar sig borde skämmas. Ingen har rätt att sko sig på någon annans arbete”, skrev han. Ett uttalande som han efteråt stod fast vid och försvarade.

Foto: Skärmdump från Twitter

Detta tar ändå priset. Han anklagar en människa som varje dag sliter i vården för att hjälpa andra människor i ett helt samhällsbärande yrke för att vara parasit.

Axén själv är styrelseordförande i Allra, det företag som arbetade med fondförvaltning och inom premiepensionssystemet. Pensionsmyndigheten drog tillbaka deras rätt att hantera premiepensionsfonder 2017 då det kommit fram att företaget förskingrat pensionsspararnas pengar och skott sig själva via olika mellanhänder. Det slutar dock inte där.

Efter att han tvingades avgå som riksdagsledarmot för Moderaterna har Axén tagit ut 54 540 kronor i månaden i inkomstgaranti. Notan för oss skattebetalare landar på totalt 1,9 miljoner kronor till en redan rik Gunnar Axén utan att han ens arbetat en dag. Så vem är det som är parasit?

Det är hög tid att vi tar kamp mot det system som låter parasiter som Gunnar Axén sko sig på arbetande människors pengar samtidigt som undersköterskor sliter ut sig för dåliga löner.

Sofia Staaf

Valdar Malmsten

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,334FöljareFölj
1,127FöljareFölj
2,021FöljareFölj
699PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna