Kampdag i Örebro

En lördag i april höjde vi kommunismens fana högt över Örebro, så att ingen skulle kunna missa den. Man kan säga att dagen var grundandet av RKP i Örebro.

För att hjälpa till hade kamrater rest hit från Kristinehamn, Karlstad och Stockholm. Vi inledde dagen med ett möte om varför arbetarklassen behöver ett revolutionärt kommunistiskt parti. En gäst, på förhand lite tveksam, berättade förvånat: “Jag kände verkligen igen mig i det ni sade”. Han köpte en tidning och RKI:s grundande manifest – och följde med till den efterföljande Palestina-demonstrationen.

Hundra personer deltog i demonstrationen och vi sålde över tio tidningar och träffade sex personer som var intresserade av att organisera sig! Ett bra resultat utifrån demonstrationens storlek – och den enda vägen framåt. Hur ska man krossa imperialismen utan organisering?

Dagens höjdpunkt blev vårt eget torgmöte på Järntorget i centrala Örebro, där kamrater turades om att hålla tal och ropa slagord. Vi fick enkelt kontakt med de som var där. Många stannade och lyssnade på oss eller tog till och med upp telefonen och tog kort eller spelade in! 

Torgmöte i Örebro. Källa: RKP

Tre killar kom fram och en av dem frågade om han fick låna tidningen och ta en bild, så att han kunde lägga upp det på sin Snapchat-story för att få dit mer folk. De fick också en hög med klistermärken som de skulle sätta upp på sin skola.

Totalt sålde vi ett 20-tal tidningar under dagen, och 12 personer anmälde sig för att eventuellt gå med – nio till Örebrogruppen och en vardera till Värmland, Göteborg och Stockholm!

Denna dag har definitivt satt RKP i Örebro på kartan. Vårt mål måste vara att bli 10, 30 och 50 kamrater i regionen inom den närmaste framtiden. Och med den revolutionära glöd som dagen har tänt kommer vi att kunna synas som det mest djärva partiet i hela Bergslagen, så att den kommunistiska ungdomen inte kan missa oss!

Må de härskande klasserna darra, för nu har Revolutionära kommunistiska partiet officiellt lanserats i Örebro!

Torgmöte i Örebro, April
Torgmöte i Örebro. Källa: RKP

RKP Örebro

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,422FöljareFölj
1,210FöljareFölj
2,021FöljareFölj
711PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna