Insamling: Hjälp oss få en delegat från El Salvador till IMT:s världsmöte

I augusti i år håller IMT en internationell konferens i Grekland. Kamrater från hela världen, från Nya Zeeland till Argentina, från Spanien till Sverige, från Pakistan till Kanada, kommer samlas för att diskutera världssituationen och vilka uppgifterna är för revolutionära marxister.

Detta innebär att det kommer gå åt en hel del pengar. Kamrater från olika länder kommer samla in pengar till biljetter och uppehälle för deltagare från deras länder. Men för kamrater i fattiga kapitalistiska länder är det helt enkelt inte möjligt för kamraterna att få ihop de pengar som behövs.

IMT kommer redan ge hjälp till kamrater från Brazilien, Argentina, Mexico, Venezuela, Pakistan och andra länder, så de kan utöva sin demokratiska rättighet att vara med och delta i diskussionerna.

Vi ber därför om donationer från våra läsare och sympatisörer runtom i världen för att få ihop de pengar som behövsDemonstration mot nedskärningar för att få en delegat från Bloque Popular Juvenil i El Salvador att kunna delta. BPJ (Folkets ungdomsblock) är en organisation som bildades 2002/2003 av unga aktivister i FMLN, landets största vänsterparti. Organisationen föddes under den månadslånga kampen mot privatiseringarna av sjukvården där den spelade en ledande roll.

Ett par år senare kom de i kontakt med de mexikanska kamraterna i IMT och efter en process av politiska diskussioner och gemensamt arbete, gick de med på att gå med i IMT år 2008.

Organisationen består i huvudsak av unga arbetare och studenter, som utför arbete till försvar av den revolutionära marxismen i FMLN:s lokalgrupper, i studentrörelsen och i fackföreningarna.

Under dess korta historia har BPJ lidit under statlig repression under den förra högerregimen, med kamrater som skadats av polisen och en medlem som försvunnit, etc.

BPJ deltog aktivt i de två kampanjer som ledde till att FMLN vann valet och dess tidning sprids vitt och brett inom FMLN, ungdomen och fackföreningsrörelsen.

Vi måste få ihop 2000 euro för att betala för biljetten och för boende för en delegat från BPJ till IMT:s internationella konferens. Ge gärna ett generöst bidrag i den proletära internationalismens bästa traditioner.

Du kan donera via Paypal eller sätta in på vårt plusgirokonto 26 72 20-2.

Översättning från Engelska. Originalartikel publicerad på In defence of marxism 2014-07-14:

www.marxist.com/finance-appeal-help-us-bring-a-delegate-from-el-salvador-to-the-imt-conference.htm

Avanti

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,163FansGilla
2,410FöljareFölj
1,204FöljareFölj
2,021FöljareFölj
709PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna