Fler självmord bland ensamkommande unga

Under 2017 begick 12 ensamkommande barn och unga män självmord. Enligt en undersökning av Karolinska institutet är detta en siffra som bara ökar.

Det rapporteras allt fler fall där människor som väntat på, blivit nekade eller beviljade uppehållstillstånd i Sverige begår självmord. Dessa barn och unga vuxna har upplevt trauman som det är svårt att föreställa sig. Att behöva fly sitt hemland, kämpa sig igenom alla utmaningar under flykten och sen anpassa sig till ett helt nytt land, med ett helt nytt språk. Allt utan en förälder eller vårdnadshavare att vända sig till.

Flera europeiska studier visar att psykisk ohälsa är mycket vanligare hos ensamkommande barn jämfört med barn som varit åtföljda av sin vårdnadshavare. I det “humana Sverige” sätts man idag ensam på en överfylld flyktingförläggning med en förnedrande standard, utan någon som helst möjlighet att integreras och bli en del av samhället.

Många tar till självskadebeteende, men för en del är situationen så outhärdlig att de drivs till självmord som enda vägen ut. Dessutom är mörkertalet stort då många flyktingar saknar personnummer och inte räknas in i statistiken.

År 2016 var Sverige på nionde plats över de stater som exporterar mest vapen per capita. Samma år sålde Sverige vapen till ett värde av 11 miljarder kronor, en ökning på 45 procent sedan 2015. Dessa säljs till allt från “frihetsälskande demokratier” som USA, till uttalade diktaturer som Saudiarabien.

Politiker gråter krokodiltårar och pratar om hur vi ska ta vårt ansvar i flyktingkrisen. Samtidigt inför de hårdare gränskontroller, förvärrar en redan outhärdlig situation för flyktingar och tjänar miljardbelopp på den ökande vapenexporten.

Även på flyktingförläggningar tjänas det stora summor pengar på att utnyttja flyktingarna. Flera rapporter har beskrivit om hur flyktingar trängts ihop på minimal yta samtidigt som personalen konstant skärs ner på. Allt för att herrar som Bert Karlsson ska kunna stoppa skattepengar i egen ficka.

Detta är vad kapitalismen leder till och vår uppgift är att krossa detta system som så många människor lider av. Det är trots allt människor som dör, inte siffror och statistik. Att utvisa barn till krigsdrabbade Afghanistan gör inget bättre för någon.

Vårt krav är öppna gränser för alla. Resurserna finns för att ta emot alla som är på flykt, men ligger idag i fickorna på giriga kapitalister som fortsätter att göra allt för att splittra arbetarklassen, och pressa den på de sista kronorna. Borgarklassen har dessa människors blod på sina händer, och vi måste ta kampen för en socialistisk revolution för att en gång för alla kunna stoppa detta absurda barbari.

Viktor Olsson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,422FöljareFölj
1,210FöljareFölj
2,021FöljareFölj
711PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna