Ett revolutionärt kommunistiskt första maj

RKP intervenerade med full styrka på första maj och höjde den röda fanan, med hammaren och skäran, från Umeå i norr till Malmö i söder. “Klart jag är kommunist!”, det var budskapet från en av de 132 personer som nu vill gå med och bygga partiet.

Med parollen: Ta tillbaka första maj! Organisera för kommunism! Och med “Befria Palestina! Krossa imperialismen!” på framsidan av tidningen organiserade vi manifestationer, torgmöten och demonstrationer över hela landet. Det var ingen som skulle gå miste om att det nu bildats ett nytt parti: det revolutionära kommunistiska partiet!

I Stockholm anordnade kamraterna en manifestation och deltog på fyra demonstrationer. Bland annat Vänsterpartiets tåg som var överlägset störst. Men frustrationen över ledningens högervridning fortsätter att växa. “Helt förskräckligt! Vi behöver en ny ledning som lyssnar på medlemmarna. Jag känner många som funderar på att lämna och gå åt vänster” sa en vänsterpartist. Om det nya partiprogrammet var svaret: “Vart finns kampen?”, och “Jag har inte träffat någon som stödjer det!”

I Göteborg anordnade vi också torgmöte på Järntorget till stöd för Palestina. Om studentockupationerna i USA sa Miranda följande: 

“Vi studenter i Sverige borde följa de amerikanska studenternas modiga exempel. Ilskan mot den västerländska imperialismen är stor här med. Även Chalmers har ett samarbete med vapenföretaget Elbit, som förser Israel med vapen. Utöver det har Chalmers även ett samarbete med Saab, Sveriges största exportör av vapen. Det kan vi inte tillåta.”

I Malmö, Karlstad och Umeå anordnade vi också torgmöten och demonstrationer. I Karlstad deltog Svensk-Kurdiska föreningen, som vi utvecklat ett bra samarbete med, på vårt torgmöte. Kamraterna i Umeå fick kontakt med två personer från Östersund, och när de förklarade för dem att de nu själva kommer behöva bygga i Östersund och bli kommunistiska pionjärer, var svaret: ”Klart man vill bli det!”

På flera orter deltog även kamrater själva, vi bygger just nu RKP över hela landet. Bor du i en mindre stad eller ort, tveka inte att höra av dig till oss! I Örnsköldsvik exempelvis gav sig en kamrat ut ensam och sålde tidningen, och flera uttryckte att det var väldigt glada att RKP nu finns i staden.

Genom en öppen och djärv kommunistisk profil höjde vi RKP:s fana över hela landet. Våra paroller och slagord fick ett entusiastiskt gensvar. Vi sålde över 500 tidningar och sålde litteratur för 12 000 kronor. Det finns en uppenbar törst efter kommunism! I söndags grundade vi RKP, nu tar vi de första stegen mot 500 medlemmar och därefter 1000!

Niki Brodin Larsson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,165FansGilla
2,330FöljareFölj
1,120FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna