Finansiera revolutionen!

Fattigdomen, svälten, krigen, klimatförändringarna och alla de problem som kapitalismen skapar, producerar en ny generation ungdomar och en ny slags arbetare. De som förstår att dessa problem inte kan lösas inom kapitalismens ramar letar efter en revolutionär väg framåt på internationalistisk grund. Revolutionära kommunistiska internationalens syfte är att samla dem i stridsformation.

Det enda som sätter gränsen för hur snabbt världsrevolutionens ledarskap kan förberedas är vårt arbete – vår förmåga att bygga här och nu. Vi måste rusta internationalen för de strider som väntar.

Utan vår revolutionära vilja hade vi inte varit där vi är idag. Det var tack vare att kamrater runt om i hela världen, på ett fåtal år, samlade in över 33 miljoner kronor som vi nu äger ett eget kontor i centrala London – ett monument över det vi åstadkommit och allt vi ska åstadkomma.

Detta går pengarna till

Det är bara vi som bor i de rika imperialistiska länderna som kan finansiera byggandet av den international som arbetarklassen behöver. 

Över hela världen blir vi kontaktade av nya kommunistiska grupper och enskilda kommunister som vill ansluta sig. Begränsningarna är bara våra egna resurser. Vi måste så snabbt som möjligt dubblera antalet anställda på Revolutionära kommunistiska internationalens center i London för att dra nytta av möjligheterna. Det finns ingen tid att förlora.

Revolutionära kommunistiska partiet i Sverige är den svenska sektionen av RKI, och växer fort. Vi räknar med att kunna mer än dubblera vår storlek inom ett år. Bara under sömniga mars gick 40 nya kamrater med.

Detta bygger på uppoffringar i tid och pengar som bara den som förstår det akuta behovet av att samla styrkorna mot kapitalismen är beredd att göra. I maj anställer vi en till kamrat för att arbeta heltid för partiet. Det är möjligt tack vare att 54 kamrater höjde sina medlemsavgifter med totalt 22 800 kronor sedan vi inledde kampanjen strax innan årsskiftet. 

Men vi måste bli många fler som kan börja arbeta heltid med att bygga det revolutionära partiet. Vi måste dubblera utgivningstakten på tidningen till två gånger per månad för att bättre återspegla händelsernas snabba utveckling, och sedan ta sikte på en veckotidning.

För att ge utrymme för denna snabba expansion har vi precis flyttat in i RKP:s nya högkvarter i centrala Stockholm – med plats för över dubbelt så många anställda. För att ha råd samlade vi på en månad in över 250 000 kronor!

RKP:s nya högkvarter.

Som medlem i RKP ger man så mycket man kan till kampen. Varje medlem betalar i allmänhet 10 procent av sin inkomst varje månad. Varje krona gör skillnad. För varje hundra kronor i genomsnittlig medlemsavgift som vi får in, kan vi frigöra en kamrat till att lägga all sin tid för revolutionen. 

Vi ser början på en förrevolutionär kris i flera av de avancerade kapitalistiska länderna. Läget i Mellanöstern bäddar för en ny våg av revolutioner. Det finns inget större privilegium än att få ge sin tid, sin energi och sina pengar till kommunismens sak i en period när kapitalismens störtande ställs på dagordningen.

Mot ytterligare 250 000 kronor till byggandet av kommunismens styrkor på världsskala!

Framåt för den Revolutionära kommunistiska internationalen!

Så donerar du

Om du redan är med i en RKP-grupp så kan du prata med din gruppkassör om hur mycket du kan ge, och när du ska betala. Om du vet att du kommer att få pengar i juni som du vill donera går det bra att ge en skuldsedel som betalas senast 1 juli. 

Om du inte är med i någon grupp går det bra att betala till Plusgiro 267220-2, eller swisha till 1233 90 74 90, märk betalningen med “Gåva”.

Swisha en gåva till 1233 90 74 90

“Det har slagit mig att det är helt lönlöst att spara till pensionen. När jag blir gammal nog för att pensionera mig kommer vi antingen ha socialism eller så kommer jag att vara klimatflykting. Jag kommer att ge alla mina sparpengar till kongressinsamlingen, för vi har bara en chans, vi bildar bara RKP en enda gång.”

– Elias, RKP Göteborg

Sebastian Ingvarsson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,165FansGilla
2,330FöljareFölj
1,120FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna