10 sätt att stoppa uteslutningen av Revolution ur Vänsterpartiet

Vänsterpartiets partistyrelse tog nyligen beslutet att Revolution ska ses som ett konkurrerande parti till Vänsterpartiet, och eftersom partiets stadgar förbjuder dubbelorganisering så kommer nu vi som arbetar med Revolution att ställas inför uteslutningar. Vi inleder därför en kampanj för att stoppa dessa uteslutningar och för att upphäva det absurda beslutet som fattats av en liten majoritet av partistyrelsen – bara 12 mot 10. Vill du hjälpa oss? Här har du några förslag:

1. Skriv på uppropet mot uteslutningar och sprid det

Några dagar efter att Peter Möller avslöjat på Facebook att verkställande utskottet (VU) hotade honom om uteslutning, lanserade Revolution tillsammans med flera andra vänsterpartister ett upprop för att stoppa hans uteslutning. När det nu är alla som arbetar med Revolution som står under hot om uteslutning, har uppropet blivit än viktigare. I skrivande stund har över 250 personer skrivit på, och fler underskrifter trillar hela tiden in. Du kan läsa uppropet här och skriva under genom att maila namn och titel/partiförening till uppropmotuteslutingar@gmail.com

2. Gilla kampanjen på Facebook och bjud in dina vänner till att göra detsamma

Gilla sidan Nej till uteslutning av Peter Möller på Facebook, och sprid sidan bland dina vänner. Dela denna och andra artiklar, så att fler får läsa om vad som händer. Använd gärna taggen #Stoppauteslutningarna i sociala medier.

3. Skaffa en prenumeration på Revolution

Prenumerera på Revolution! Att skaffa en prenumeration är ett sätt att försvåra uteslutningar, genom att visa att det finns ett brett stöd för tidningens rätt att existera i partiet. Det är också ett bra sätt att bilda dig en egen uppfattning om tidningen. Du kommer få läsa marxistiska analyser av händelserna i Sverige, Grekland, i Storbritannien, i Mellanöstern och mycket mer. Både partiföreningar, distrikt och enskilda kan teckna en prenumeration.

Bonus: Skriv det på Facebook

Samtidigt som du tar en prenumeration kan du skriva på Facebook att du tar en prenumeration och varför, för att förmå andra att göra samma sak. Även om du inte är medlem i Vänsterpartiet, Ung Vänster eller VSF kan du stötta oss med att ta en prenumeration. En starkare tidning är svårare att utesluta!

4. Sälj Revolution – ta en bild!

I sin jakt på att hitta något kriterium för vem som är ”medlem” i det så kallade ”partiet” Revolution, verkar VU vilja dra gränsen vid de som säljer, prenumererar på eller har sålt tidningen. Låt oss visa dem att vi inte accepterar det. Kontakta någon Revolution-försäljare eller hör av dig till oss på info@marxist.se så skickar vi dig ett antal tidningar som du kan sälja i din partiförening, så att du och andra partimedlemmar kan läsa och bilda sig en egen uppfattning.

Bonus: Ta en bild!

Ta med några partikamrater och ställ er och ”sälj” varsitt nummer av Revolution i valfritt gathörn eller kontor. Ta sedan en bild och publicera den på Facebook, och förklara vad det handlar om! Det är ett bra sätt att visa på det absurda i att förbjuda försäljning av en viss tidning.

5. Ta en resolution i din partiförening eller Ung Vänster-klubb

Ta en resolution i din partiförening eller Ung Vänster-klubb mot uteslutningar, mot påståendet att Revolution är ett parti och för ett demokratiskt Vänsterpartiet. Kontakta oss för förslag på hur en sådan kan se ut. Ni kan även skriva på uppropet (ovan) som klubb eller partiförening.

6. Gå till ett ”Vad är Revolution?”-möte

Marxistiska Studenter och Revolution kommer att ordna möten om uteslutningarna och vad Revolution är, i Göteborg, Uppsala, Stockholm och Malmö. Gå dit, lyssna, fråga och delta i diskussionen, så att du kan ta ställning på en välinformerad grund.

7. Bjud in någon Revolution-aktivist till din partiförening eller Ung Vänster-klubb

Vill du att dina partikamrater ska bli lika välinformerade som dig? Bjud in någon från Revolution till ett möte om uteslutningarna, arrangerat av din partiförening, Ung Vänster-klubb eller helt separat. Vi är alltid redo att rycka ut för diskussion och samtal.

8. Stöd Revolution ekonomiskt

Fram till kongressen i maj kommer vi försöka resa land och rike runt och besöka partiföreningar och Ung Vänster-klubbar, för att diskutera, samla stöd för kampanjen och förhindra uteslutningarna. Detta kommer kosta en del pengar. Revolution har inga rika finansiärer eller statliga bidrag att leva på, utan vår enda inkomstkälla är från sympatiserande ungdomar och arbetare. Om du tror att vi är en viktig röst i Vänsterpartiet, ber vi dig därför att överväga att donera till oss

9. Skriv motioner till kongressen och sprid dem

Vänsterpartiets partikongress äger rum den 5-8 maj 2016. Då kan vi häva partistyrelsens beslut om att kalla Revolution för ett parti. Hjälp oss med det! Börja förbereda en motion, sprid den och samla in namn.

10. Kontakta oss

Vill du ha fler idéer om hur du kan hjälpa till – eller har du bättre fantasi än oss? Är du intresserad av att diskutera marxistiska idéer eller organisera studier i din partiförening? Vill du veta mer om Revolution och hur man kan arbeta med tidningen? Kontakta oss här, eller skriv till oss på info@marxist.se så ringer vi upp dig!

PS. Glöm inte att dela artikeln vidare och uppmana andra att göra detsamma!

Läs mer:

Stoppa Revolutions uteslutning ur Vänsterpartiet!

Mot uteslutningen av Peter Möller! Försvara tidningen Revolution! Nej till häxjakt på marxister!


 

Revolutions redaktion

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,161FansGilla
2,147FöljareFölj
522FöljareFölj
0FöljareFölj
662PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna