Vad är marxism? – En ny introduktion till marxismen

Efter att ha blivit en bästsäljare på engelska förlaget Wellred Books publicerar Bokförlaget Stormklockan nu Vad är marxism? på svenska. De flesta introduktioner till marxismen har sedan länge varit slut hos förlag, och denna nyskrivna bok har en särskild inriktning mot de rörelser som ägt rum över hela världen de senaste åren.

Boken riktar sig sig till nybörjare inom marxismen och innehåller tre avsnitt som täcker den marxistiska teorins tre grundpelare: dialektisk materialism, historiematerialism och marxistisk ekonomi. De kompletteras av viktiga utdrag från texter av några av marxismens mest framstående företrädare – Marx, Engels, Lenin och Trotskij.

Mer om boken:

”Instabilitet, kris, krig och växande klassklyftor gör marxismen alltmer attraktiv för miljontals arbetare och unga runtom i världen. Revolutionens gamla mullvad gräver sig fram djupt inne i samhällets grundvalar, som Marx sade. Och ändå får vi hela tiden höra att marxismen antingen är irrelevant, förlegad eller till och med död.

Men om det vore sant, varför pumpas det då ut så många böcker och artiklar varje år som attackerar marxismen? Det verkar som att den härskande klassen är oroliga eller till och med rädda för dessa ”döda” idéer.

Marxismen – eller den vetenskapliga socialismen – är namnet på den uppsättning idéer som Karl Marx och Friedrich Engels först utarbetade för mer än 150 år sedan. Tillsammans ger dessa idéer en teoretisk grund för arbetarklassens kamp för en högre form av samhälle – socialismen.”

För mer information och recensionsexemplar, kontakta butik@stormklockan.nu eller ring 076-08 90 370.

Titel: Vad är marxism?
Författare: Alan Woods & Rob Sewell
Sidantal: 262 sidor
Förlag: Bokförlaget Stormklockan
ISBN: 978-91-983146-1-8

Om författarna:

Alan Woods är en brittisk marxist och redaktör för Marxist.com. Rob Sewell är redaktör för den brittiska marxistiska tidningen Socialist Appeal.

Om Bokförlaget Stormklockan:

Bokförlaget Stormklockan är ett nystartat bokförlag som publicerar marxistisk litteratur och säljer böcker via www.stormklockan.nu.

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,171FansGilla
2,221FöljareFölj
743FöljareFölj
2,021FöljareFölj
677PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna