Uttalande: Allt stöd till tågstrejken

SEKO:s tågstrejk mot Veolia måste ges allt stöd. Att tvinga de anställda att söka om sina jobb för att tvinga fram deltider, mindre bemanning, etc. är ett fult trick som hotar alla arbetares villkor.

Sämre bemanning och tuffare scheman blir allt vanligare i kölvattnet av privatiseringar och nedskärningar. Detta har avslöjats vid ett otal skandaler, inte minst i äldrevården och hemtjänsten. Nyligen avslöjades ett privat hemtjänstföretag som anlitats av Lerums kommun strax utanför Göteborg för att ha vanvårdat gamla, där vissa bara fick duscha varannan vecka. Vi har också fått läsa om privata bussfirmor som låter trafikfarliga bussar rulla. Detta är bara några exempel.

Veolias attacker bidrar också till att försämra de kommunalt anställdas villkor. Tågpersonalens strejk är därför en angelägenhet för alla arbetare, och en seger för dem skulle vara en seger för alla. Därmed kommer också hela Svenskt Näringsliv pressa Veolia att inte ge efter. Men som svar måste hela arbetarrörelsen måste sluta upp till stöd för de strejkande.

SEKO bör arrangera stöddemonstrationer på berörda orter och uppmana hela arbetarrörelsen att delta.

Stoppa privatiseringar och upphandlingar inom vård, skola, omsorg och kollektivtrafik!

Sjukhus, skolor, hemtjänst, äldreomsorg och kollektivtrafik ska vara i offentlig regi!

Rätt till heltid för alla!

Nej till delade arbetsdagar och en rejäl lönehöjning för lågavlönade offentliganställda!

Kräv av LO och TCO att de vidtar alla behövliga sympatiåtgärder, till att börja med en blockad mot allt arbete på de tåg som stoppats av strejken vilken också omfattar oorganiserad personal.

För järnvägsarbetarnas seger!

Avantis redaktion,
10 juni 2014

Uttalandet är skickat till SEKO centralt och avdelningen i Skåne.

Avanti red.

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,172FansGilla
2,221FöljareFölj
749FöljareFölj
2,021FöljareFölj
678PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna