Upprop: Stöd kampen för att nationalisera den brasilianska ockuperade fabriken Flasko!

Flasko-fabriken som har ockuperats och drivits under arbetarkontroll behöver din hjälp. I elva år har denna fabrik drivits utan ägarna och under kontroll av arbetarna. Nu för de en kamp för att få denna fabrik officiellt nationaliserad under arbetarkontroll. Flasko behöver 10.000 underskrifter till 17 juni för att tvinga fram en offentlig utfrågning i den brasilianska senaten för att diskutera deras förslag att expropriera den ockuperade fabriken. Hjälp till genom att använda länken nedan för att hjälpa kamraterna nå detta mål.

Fabriken har ockuperats i 11 år, och var till en början overksam i tre månader efter att ägarna sparkade arbetarna och sålde maskinerna. Ockupationen genomfördes efter att två andra fabriker (Cipla och Interfibra) hade ockuperats, som tillhörde samma ägargrupp. I de fabrikerna ingrep staten, avskedade arbetarna och upplöste avdelningar.

Den legala osäkerheten är allvarlig – maskinerna och verktygen i fabriken auktioneras ut av regeringen – men turligt nog finns det ingen köpare.

Det önskade resultatet av den byråkratiska processen är slutet på dessa bekymmer och denna legala osäkerhet för arbetarna. De före detta arbetsgivarnas skulder har oundvikligen resulterat i att arbetarna
kämpar för nationalisering, men under arbetarkontroll.

Det finns en underskriftskampanj på nätet för att tvinga Brasiliens senatorer att diskutera nationaliseringen av Flasko, friskriva arbetarna från de skulder som deras kriminella före detta arbetsgivare samlat på sig. De behöver hjälp, solidaritet och stöd.

Vi ber alla våra läsare att skriva under namninsamlingen på den brasilianska senatens hemsida (brasilianskt medborgarskap är inget krav) och att sprida detta upprop så brett som möjligt. Namninsamlingen har redan passerat 2500. För att skriva under uppropet, vänligen klicka här:

http://www12.senado.gov.br/ecidadania/visualizacaopropostaaudiencia?id=11662

Notera att efter man registrerat sin underskrift, måste den bekräftas genom att klicka på en länk i ett automatiskt bekräftelsemail som skickas av den brasilianska senatens hemsida. Kolla din spam-mapp om
du inte får något sådant bekräftelsemail. En underskrift är inte giltig utan att den bekräftats.

Avanti

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,166FansGilla
2,325FöljareFölj
1,114FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna