Ooops... Error 404

Sorry, but the page you are looking for doesn't exist.

Roger Akelius och AcadeMedia: Välfärdskapitalist i fårakläder

På alla hjärtans dag tillkännagav fastighetsmogulen Roger Akelius att han skulle köpa 24,4 procent av AcadeMedias aktier, till ett värde av 1,7 miljarder kronor. På så sätt skulle han bli den största ägaren i Sveriges största skolkoncern, med över 800 friskolor, 20.000 lärare och 100.000 elever. Köpet gjordes också helt i kärlekens tecken, om man ska tro Akelius själv.

Psykisk hälsa på profitens altare

Mer än hälften av alla niondeklassare lider av psykiska besvär, och var tionde vuxen i Sverige har så allvarliga problem med ångest och depression att de behöver ta medicin. Och trots de senaste årens kavalkad av kurser, retreats, seminarier och självhjälpsböcker – en hel industri av olika “lösningar” – blir situationen bara värre.

The Old Oak: arbetargemenskap mot rasism

The Old Oak är en rörande och träffsäker kommentar på hur kapitalismen göder rasism och hur vår styrka ligger i solidaritet och gemensam organisering.

Perspektiv för världsrevolutionen 2024

Fredrik Albin Svensson inleder diskussionen om kapitalismens kris och perspektivet för den kommande världsrevolutionen på ett möte med Revolutionära kommunistiska partiet den 10 februari.

Trotskijs kamp för att återuppliva bolsjevikpartiet

Efter att Lenin hade förlamats av en stroke i mars 1923 tog Trotskij upp kampen för att återuppliva bolsjevikpartiet. Niklas Albin Svensson förklarar hur konflikten mellan den framtida Vänsteroppositionen och "trojkan" bestående av Stalin, Zinovjev och Kamenev först uppstod, och lyfter fram de värdefulla lärdomarna från denna konflikt för dagens kommunister.

Attacken mot Rafah: gnistan som kan sätta Mellanöstern i brand

Netanyahu tar sitt krig till en ny nivå. Han har slagit in på en väg som han vet att han inte kan backa från...

”Effektivare verktyg” för rasprofilering

Med ändringen i utlänningslagen som trädde i kraft 1 januari får polisen befogenheter att, var som helst, kroppsvisitera utlänningar och kontrollera deras pass. Detta...

Utvisas – efter 20 år i Sverige

“Förlåt mig Fredrik”, skrev plötsligt Ibrahim till mig på Messenger. “Jag sitter i förvar nu. De vill utvisa mig. Efter 20 år i Sverige.”

Stay Connected

0FansGilla
3,912FöljareFölj
21,500PrenumeranterPrenumerera
- Advertisement -spot_img

Latest Articles