Ooops... Error 404

Sorry, but the page you are looking for doesn't exist.

Den amerikanska ekonomin på kollisionskurs med skuldtaket

Deadlinen för att nå en överenskommelse om USA:s skuldtak är bara några dagar bort, och Capitol Hill befinner sig i ett dödläge. Runt den 1 juni kommer den federala regeringen inte kunna betala sina räkningar, en historisk betalningsinställelse (default) med katastrofala följder för världsekonomin.

Lärarprotesterna: ”Hit men inte längre!”

Friskolor, där vinst prioriteras över elevernas lärande, kombinerat med en allt stramare budget för de kommunala skolorna har nu lett till lärardemonstrationer i Stockholm och Göteborg, och fler är planerade. “Hit men inte längre. Låt det rasa. Låt det brinna” som läraren och krönikören Marie Wiman sade i sitt tal. Det är hög tid att ta kamp för skolan! 

För en stridbar fackföreningsrörelse

Den vilda strejken inom pendeltrafiken i Stockholm i april var ingen isolerad händelse, utan ett tecken på att arbetare börjar få nog. Strejkvarslen från...

20 år sedan invasionen av Irak: Imperialismens brutala arv 

För 20 år sedan inleddes den USA-ledda invasionen av Irak. Sedan dess har landet slitits itu av krig, sekterism och fundamentalism. För att få ett slut på imperialismens grymhet måste vi avskaffa kapitalismen. 

75 år efter Nakba står Israel inför en kris utan motstycke

Israel fyller 75 år i ett tillstånd av en aldrig tidigare skådad kris. Den 14 maj 1948 utropades Israel efter att en långvarig terrorkampanj av den sionistiska armén mot palestinierna hade dödat tusentals och fördrivit 750 000 från sina byar och hem. Denna dag markerar Nakba (katastrof) för palestinierna. Sedan dess har Israel utkämpat många krig och ständigt undertryckt det palestinska motståndet för att befästa sin makt.

Det kommunistiska partiets manifest

Kommunistiska manifestet avslutas med de bevingade orden: ”Må de härskande klasserna darra för en kommunistisk revolution. Proletärerna har ingenting annat att förlora än sina...

Från klasskamp till socialistisk revolution: en introduktion till Övergångsprogrammet

För första gången på många år har nu Övergångsprogrammet – denna marxistiska klassiker – återigen tryckts på svenska. För alla verkliga klasskämpar är detta en fullkomlig guldgruva av lärdomar där Trotskij svarar på kanske den viktigaste frågan: hur kan marxismens styrkor vinna arbetarklassen till den socialistiska revolutionen? Vi publicerar nedan det nyskrivna förordet till verket. 

Den nya hemlösheten

Hemlösheten har fått ett nytt ansikte i Sverige. Vad som tidigare har varit ett problem för samhällets mest utsatta, missbrukare och psykiskt sjuka, drabbar nu allt fler arbetare. SVT rapporterar att fler och fler barnfamiljer inte längre har råd att bo kvar i sina bostäder.

Stay Connected

0FansGilla
3,792FöljareFölj
20,800PrenumeranterPrenumerera
- Advertisement -spot_img

Latest Articles