Ta tillbaka första maj!

Första maj har förtrampats i händerna på reformister och fackföreningsbyråkrater: Istället för internationalism, ett svenskt Nato-medlemskap. Istället för kamp för reformer, nedskärningar över hela linjen. Istället för arbetarklassens enhet, hets mot invandrare och förorten.

Vänsterpartiets och Socialdemokraternas demonstrationståg i Stockholm förra året gav en utmärkt bild av deras politik: en åldrande skara gick tyst genom det kalla vårregnet. I resten av Sverige är det inte bättre ställt.

Ibland pratar de om “internationell solidaritet”. I olika tal runt om i landet kommer säkert det palestinska folkets lidande att skänkas några allvarsamma ord. Men det är också allt de har att erbjuda det palestinska folkets kamp för frihet: tomma ord. 

Vi såg vad Socialdemokratin solidaritet med det kurdiska folket var värd: 30 silverpenningar från Erdogan. Det var priset för att få gå med i USA-imperialismens krigsmaskin Nato, och få ta del av plundringsbytet. 

Nooshi Dadgostar kritiserar förvisso regeringens kryperi inför Erdogan. I en skruvad variant av det numera populära slagordet konstaterade hon att… Nato måste agera!

De utgör ett existentiellt hot mot en av vår klass stoltaste traditioner. 

Men de representerar det förgångna, inte nuet, och inte framtiden. 

Där de har tappat fanan kommer vi, kommunisterna att ta upp den. Vårt mål är att återerövra den proletära internationalismen och den revolutionära kampens dag. Första maj är vår dag.

Vi står för internationell solidaritet i handling: vi står för revolutionär kamp mot imperialismen över hela världen, och lanserar ett revolutionärt kommunistiskt världsparti för att leda den i praktiken. 

Över hela landet kommer vi marschera under den palestinska flaggan och under den revolutionära kommunismens fana: i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Umeå, Helsingborg, Kalmar, Växjö, Lund, Hässleholm, Halmstad, Karlshamn, Varberg, Norrköping, Falun, Sundsvall, Skellefteå, Örnsköldsvik, Örebro, Kristinehamn, Karlstad och Borås. 

Där reformisterna vägrar ta upp kampen för att befria Palestina kommer vi organisera första maj-demonstrationer värda namnet. Mot blodsugarna i Stockholm, Washington och Tel Aviv. För klasskamp mot imperialismen, global intifada och socialistisk revolution!

Vill du hjälpa oss ta tillbaka första maj? Skriv till oss!  

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,165FansGilla
2,330FöljareFölj
1,121FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna