Stöd byggandet av marxismens styrkor i Katalonien

De senaste veckornas händelser i Katalonien har lett till den största krisen som den regim som bildades efter diktaturens fall 1978 någonsin har sett. Massornas inträde på scenen har förändrat hela situationen. De har gått emot den spanska statens förbud mot folkomröstningen den 1 oktober, försvarat det antikapitalistiska partiet CUP:s högkvarter mot en olaglig polisrazzia, sett till att vallokaler kunnat öppna och strejkat i hela landet den 3 oktober för att protestera mot den brutala polisrepressionen. Kommittéer till försvar för folkomröstningen har bildats i bostadsområden och byar, och börjar nu samordna sig.

Kamraterna från den Internationella Marxistiska Tendensen i Katalonien har deltagit i rörelsen från början, och fört fram perspektivet om en katalansk socialistisk republik som en gnista för en revolution på hela den iberiska halvön. De har nu gett ut det första numret av en tidning för IMT på det katalanska språket, Revolució.

Vi ber kamrater och anhängare internationellt att ge ett bidrag för att stötta detta viktiga arbete. Kamraterna i Katalonien behöver pengar för att kunna ta fram och trycka aktuellt material, för att resa och så vidare.

Ge dem vad du kan. Hjälp oss bygga marxismens styrkor i Katalonien.

DONERA HÄR

Internationella Marxistiska Tendensen

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,165FansGilla
2,330FöljareFölj
1,121FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna