Pakistan: Solidaritet för att släppa den fängslade studentledaren Rawal Asad!

Stoppa arresteringarna av aktivister för uppvigling och falska polisanklagelser

Den 11 februari 2019 slog den pakistanska staten, som är känd för sina olagliga arresteringar, brutalitet och mord på oskyldiga, ned på och arresterade studenter och aktivister på Progressive Youth Alliances kontor i Multan. De anklagades för flera brott, bland annat uppvigling. De övriga lyckades bli frisläppta mot borgen, men Rawal Asad hålls fortfarande fängslad och det finns ett hot om att den statliga polisen kommer att tortera honom och hålla kvar honom för alltid. Hans enda brott är att han är en aktivist som försöker organisera studenter och arbetare mot orättvisor från universitet, arbetsgivare och statens institutioner. Aktivisterna arresterades omedelbart när de anslöt sig till en protest i solidaritet med Pashtun Tahafuz Movement (PTM) i Multan. De protesterade mot mordet på en av deras ledare, universitetsprofessor Arman Luni, som ett par dagar tidigare torterades till döds av en polis.

Rawal Asad är en universitetsstudent och politisk aktivist från Government Emerson College i Multan. Sedan gymnasieåldern har han varit involverad i protester mot prishöjningar, för återupprättandet av studentfack och i många andra frågor som rör studenter. För närvarande är han aktiv i arbetarrörelsen och han står alltid i första ledet i arbetarrörelsens kamp och arbetares protester för sina rättigheter, mot privatiseringar av sjukvården, för att obetalda löner ska betalas ut, och mycket annat. I Pakistan har det blivit ett så allvarligt brott att höja sin röst mot orättvisor att de som begått det nu åtalas för uppvigling.

De pakistanska kapitalisterna och staten har i stor skala använt lagar från kolonialeran för att förtrycka arbetare, studenter och fackföreningsaktiva. Detta sker genom polisen, som är en av de mest korrupta och brutala institutionerna. Flera protester hölls för Arman Luni men övriga arresterade släpptes omedelbart utan några allvarliga anklagelser. Staten är livrädd för att aktivister som Rawal Asad ska kunna organisera den ilska som finns och leda studenterna och arbetarna mot statens brutalitet och förtryck. Det är därför han gripits och nu riskerar ett långt fängelsestraff.

Pakistan Trade Union Solidarity Campaign uppmanar studenter, arbetare och organisationer att visa solidaritet med Rawal och hans familj, som står inför den värsta upplevelse i sina liv med sin son i fängelse där han fruktar för sitt liv.

För att skicka meddelanden

Skicka solidaritetsmeddelanden till familjen och även meddelanden som kräver hans omedelbara frikännande till Pakistan High Commissioner i Storbritannien, premiärminister Imran Khan och inrikesministern i Islamabad (ett förslag till brev finns i slutet som kan anpassas hur man vill).

För att skicka brev:

Prime Minister of Pakistan
Imran Khan
Email: info@pmo.gov.pk
Address: P.M Secretariat,
Constitution Avenue, G-5/2,
Islamabad, Pakistan
Phones : (+92-51) 9222666,
9225404, 9202759
Embassy of Pakistan
Email: info@pakistanembassy.se
Adress: P. O. Box No. 5872
102 40  Stockholm
Sweden
Telefon: Tel:  +46-8-20 33 00
Chief Justice of Supreme Court of Pakistan
Justice Asif Saeed Khan Khosa
Email: mail@supremecourt.gov.pk
Address: Supreme Court of Pakistan
Constitution Avenue, G-5/2 Islamabad, Pakistan
Phone: +92 51 92 20 581-600

Vänligen skicka även en kopia till: editor@marxist.com

Skicka ett förslag till din fackförening eller studentorganisation om att de ska kräva att Rawal Asad omedelbart frisläpps och att alla åtal mot honom ska läggas ned. (Vänligen ladda ned modellmotion nedan för att skicka till din organisations ordförande).

Se också en kampanjaffisch och flygblad för att distribuera till medlemmar och vänner:

Utkast till text för e-post/brev/fax till Pakistans ledarskap

OBS! Använd den engelska versionen. Svensk översättning finns nedan.

Dear ,

I would like to bring to your kind notice that police in Multan city has arrested and put fake charges on a student leader and social activist Rawal Asad on 11 February 2019. His only crime is that he was attending and showing solidarity with Pashtun Tahafuz Movement rally organised against the extra judicial killing of Professor Arman Loni in Loralai Baluchistan. Rawal is held in prison for an indefinite period with unnecessary court delays in granting him bail and releasing him from police.
We in our [Student Union / Trade Union / Organisation] condemn this act of barbarity against social activists in Pakistan and demand the release of Rawal Asad from jail and also that all fake charges including sedition should be dropped.

Rawal Asad is a committed social activist and is always at the forefront standing shoulder to shoulder with students and workers in supporting their peaceful struggles. We expect that the state should protect such activists as they are the only hope for poor and oppressed people of Pakistan.

We will be waiting for your cooperative response.

Kind regards,

Svensk översättning

Bästa ,

Jag skulle vänligen vilja uppmärksamma er på att polisen i Multan city har arresterat och fört fram falska anklagelser mot studentledaren och den sociala aktivisten Rawal Asad den 11 februari 2019. Hans enda brott är att han deltagit i och visat solidaritet med ett Pashtun Tahafuz Movement möte organiserat i protest mot det utomrättsliga mordet på professor Arman Loni i Laralai Baluchistan. Rawal hålls i fängelse under en obestämd period med onödiga förseningar från rätten med att bevilja honom borgen och släppa honom från polisen.

Vi i vår [studentorganisation / fackförening / organisation] fördömer detta barbariska agerande mot sociala aktivister i Pakistan och kräver att Rawal Asad släpps från fängelset och även att alla falska anklagelser inklusive uppvigling ska dras tillbaka.

Rawal Asad är en hängiven social aktivist och står alltid i första ledet sida vid sida med studenter och arbetare i stödet för deras fredliga kamp. Vi förväntar oss att staten ska skydda sådana aktivister eftersom de är det enda hoppet för fattiga och förtryckta människor i Pakistan.

Vi emotser ert samarbetsvilliga svar.

Vänliga hälsningar,

Pakistan Trade Union Solidarity Campaign

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,167FansGilla
2,326FöljareFölj
1,110FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna