Röda fanan erövrar Norrland

På bara några veckor har vi besökt flera städer och lagt grunden för nya partigrupper! Och vi planerar fler resor – hör av dig om du vill ha besök i din stad, så kommer vi och hjälper dig att starta en RKP-grupp!

Umeå

Vi har satt upp över hundratals affischer och tusentals klistermärken över Umeå, på skolor, toaletter på sjukhuset och tågstationen m.m. Vi har bara börjat, men ett inlägg på Reddit beskriver det såsom det bör vara: ”We are visiting Umeå and it is impossible not to notice all of those communist stickers everywhere in the city and I have never noticed anything like this anywhere else in Sweden.” – Välkommen till Umeå!

Örnsköldsvik

Under en lördag åkte vi till Örnsköldsvik för att hjälpa våra två nya kamrater att starta en ny grupp. Vi tog med oss hela arsenalen: en flagga, tidningar, klistermärken och megafon. Väl där hade vi en politisk diskussion om perspektivet för en revolution och byggandet av partiet. Sen var det bara att gå ut! Vi höll tal på torget och satte upp 20 affischer och 500 klistermärken runt om i staden. Kamraterna fick ett gäng tidningar och klistermärken som avskedspresent för att kunna påbörja byggandet av en ny grupp!

En av dem berättade att han i flera år känt av det stora vakuumet på vänsterkanten och frågat sig själv ”Var finns partiet?”. När vi frågade honom om att gå med i RKP sa han: ”Jamen självklart! Jag har mycket tid att vara med och bygga. Jag reser mycket och vill arbeta för partiet, skicka mig till fronten!”. Nu ska våra nya kamrater träffas till veckan för att diskutera byggandet av Öviksgruppen. Du kan redan följa oss på Instagram på @rkp_ovik!

Piteå

Restiden på sju timmar fram och tillbaka från Umeå till Piteå gjorde att vi var tvungna att vara effektiva, så vi gjorde en stridsplan och beslagtog alla klistermärken vi kunde hitta i Umeå och tog med dem.

Sammanlagt lyckades vi sätta upp en massa affischer och över 1000 klistermärken! Vi pratade med en man som sa att han ”vill spy när idiotpolitikerna pratar” och undrade vad vi borde göra åt situationen i Sverige. Tålmodig förklaring gjorde att hopplöshet vändes till optimism, och när vi sa att kapitalisternas gigantiska monopol bara gör det enklare för oss arbetare att ta över dem alla i ett svep så skrattade han: ”Haha, jag gillar hur ni tänker! Jag hoppas att ni lyckas och att vi ses på nytt!”. Den här stämningen finns överallt, och tusenfaldigt mycket starkare bland de mest radikala.

Vännäs och Holmsund

Vi insåg att det fanns ställen i närheten som ännu inte fått den nödvändiga behandlingen: Kommunistisk chockterapi! Så tre kamrater reste till Vännäs och satte upp ett gäng affischer och 300 klistermärken runt tågstationen och på skolan. På påskdagen åkte kamrater också till Holmsund och täckte de centrala delarna och större bostadsområdena med drygt 100 affischer och en massa klistermärken.

Boden och Luleå

Fyra kamrater från Umeå spenderade en helg i Boden och Luleå med målet att hitta nästa kommunist.

Direkt när vi klev av tåget träffade vi en kommunist som var entusiastisk över att vi kommit dit och ville hjälpa till direkt. Han fick en bunt klistermärken att sätta upp när han reser till Kalix. Efter vårt samtal sa han självsäkert att ”Jag vet att vi kommer att ha kommunism!”.

I Luleå annonserade vi vår ankomst med megafonen på torget, och folk dök upp från alla håll och ville prata! En person kom fram direkt och frågade: ”Vad kostar tidningen, 30 eller 50 kronor? Okej, jag köper den för 100!”. En kille som vi träffade i Luleå gick faktiskt på den gymnasieskola i Boden som vi affischerat vid dagen innan. Han hade direkt börjat följa oss på Instagram och såg att vi varit där.

Under helgen sålde vi 10 tidningar och satte upp 340 affischer och 2600 klistermärken. Från samtalen vi haft i varje stad bevisas kommunismens perspektiv mer och mer! Ingenting kan stoppa en idé vars tid är kommen!

RKP Umeå

Föregående artikel
Nästa artikel

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,165FansGilla
2,330FöljareFölj
1,121FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna