Karlstad: ”Er tid är nu”

På RKP Karlstads torgmöte tillsammans med Nätverket för Palestina Värmland ekade slagorden mellan husväggarna – ”Befria Palestina!”, ”Länge leve intifada!” och ”Solidaritet, solidaritet!”.

Samtidigt som kamrater klättrade upp på bänkar och cykelställ, med röda flaggor i ena handen och tidningar i den andra, ropade de ”Ta kampen mot kapitalismen, ta kampen mot imperialismen. Organisera dig med Revolutionära kommunistiska partiet!” och ”Slå er ur fattigdomens bojor, krossa borgarklassen, krossa kapitalismen. Organisera er med kommunisterna och slåss för frihet!”.

En man som lyssnade köpte sedan tidningen och berättade att han var besviken på att alla andra partier svikit palestinierna fullständigt. Han sa att han ”blev varm i hjärtat av att se folk som faktiskt bryr sig och kämpar tillbaka”.

En högstadieelev kom fram och sa bestämt att han skulle bygga en RKP-cell i Säffle. Han fick med sig en bunt klistermärken, tidningar och pamfletter innan han behövde skynda sig till bussen hem. Ett gäng högstadieelever kom förbi bokbordet flera gånger för att plocka på sig fler klistermärken som de ville sätta upp. En annan person donerade 100 kronor till RKP och sa till kamraterna att ”er tid är nu och ni kommer bara bli fler, det är jag helt säker på!”.

Vi håller helt och hållet med! Bara under denna aktion träffade vi åtta personer som var intresserade av att organisera sig. Så småningom kommer vi inte bara att ha två partigrupper i Karlstad utan tre, fyra, fem och fler – och nya grupper i grannkommunerna. Framtiden är röd och nya partigrupper kommer att växa fram i Karlstad, Värmland och hela Sverige.

RKP Karlstad

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,165FansGilla
2,330FöljareFölj
1,120FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna