Rapporter från arbetet

Kommunistisk studiedag i Malmö en succé!

Revolution Lund/Malmö har haft sin första kommunistiska studiedag, med 17 deltagare. En av dem hade sett en affisch utanför sin skola, anmält sig dagen innan och var med och diskuterade hela dagen. När sista passet var slut så sa han direkt att han ville gå med!

Vårt mål är att bli 20 kamrater till slutet på året – och vi tvivlar inte på att vi kommer nå dit. Men det här kommer bara förverkligas om vi tar vara på det momentum vi har fått från studiedagen och fortsätter delta i Palestina-rörelsen som revolutionära kommunister. Det är endast med kommunismens idéer som vi kommer kunna fullfölja den här uppgiften att kämpa för Palestinas frigörelse från detta ruttna system, och krossa imperialismen en gång för alla.

Joseph, Revolution Malmö

Karlstad i solidaritet med Palestina

Under de senaste veckorna har vi varit delaktiga i att organisera veckovisa demonstrationer för Palestina på Stora torget i Karlstad. Demonstrationerna har samlat 150-250 deltagare. Med undantag för Första maj och Pride är det de största demonstrationerna i Karlstad på flera år – och det sker varje vecka!

För att organisera aktioner och mobilisera fler bildades ”Nätverket för Palestina Värmland” på vårt initiativ. Nätverket, som består av Revolution och tre andra organisationer, kämpar för att nå ut till fler som ännu inte kommit på någon demonstration. Den 24 november anordnade vi en aktionsdag på fyra olika platser i Karlstad där över 25 aktivister deltog och 1000 flygblad om situationen i Palestina delades ut. Även våra medlemmar på universitet har börjat leda kampen där, med tidningsförsäljningar, flygbladsutdelningar och namninsamlingar. Vi har målet  att skapa en kampvillig bas på universitet för att kunna genomföra walkouts och organisera fler studenter!

Vårt budskap är väldigt enkelt – att mobilisera alla arbetare och unga för Palestina, att kämpa mot kapitalismen och imperialismen, och intifada till seger!  Budskapet har tagits emot väl av alla vi träffat. Vi visar både i ord och handling att vi som kommunister alltid står i främsta ledet i kampen mot förtryck och erbjuder en verklig lösning på kapitalismens barbari.

Elias, Revolution Karlstad 

Kamrater besöker strejklinjen på Tesla i Umeå

På tisdagen den 28 november var vi på strejklinjen för att visa vårt stöd och höra mer om deras kamp. Beslutsamheten var påtaglig! “Vi kan strejka i 500 år” sa strejkvakten Camilla. “Om Musk vinner kommer fler företag att försöka kringgå facken… Vi ska aldrig behöva gå med mössan i handen igen”. De berättade att de fått stort stöd. Både på hemmaplan och av arbetarrörelsen internationellt, framförallt av deras systerorganisationer i Norge och Tyskland som inspirerats av strejken. “De vill också kämpa. Går vi samman så kan vi slå hårt. Hela världen sluter samman mot Elon Musk”, log Jack, en annan av strejkvakterna. Vi kan bara instämma!

Emil, Revolution Umeå

Norra Real försöker stoppa solidaritetsmöte med Palestina

Den 30 november skulle vi organisera ett solidaritetsmöte för Palestina på Norra Real gymnasieskola i Stockholm. Dagen före mejlade rektorn att han förbjuder mötet. Detta är i linje med samma censur av palestinastöd som vi ser överallt: i media, på Chalmers, etc.

Vi viker oss naturligtvis inte. Vi kommer att berätta för alla och envar som försöker lyssna om denna direkta inskränkning av ungas demokratiska rättigheter – och om vårt kommunistiska program för Palestinas frigörelse. Skolan kommer att tapetseras med affischer med budskapet: Kom på mötet som rektorn förbjudit! 

Genom att berätta sanningen, kommer vi att se till att rektorn – och alla andra som försöker samma sak – får ångra sitt indirekta stöd till Israels ockupation och folkmord. 

Revolution och Norras marxister, Stockholm

Revolution Festival i Storbritannien: Kommunisterna är här!

Över tusen kommunister från olika delar av världen samlades under Revolution Festival i London 10–12 november, som blev en styrkeuppvisning både numerärt och politiskt. 

IMT har vuxit snabbt i Storbritannien och hela världen under de senaste månaderna, i och med vår kommunistiska profil och inriktning mot den revolutionära ungdomen. Med detta som bakgrund tillkännagav Rob Sewell, redaktör för Socialist Appeal, inför en fullsatt sal, att vi i Storbritannien snart kommer att öppna ett nytt kapitel i organisationens historia. Vi kommer att byta namn på tidningen till The Communist i januari, och hissa en ny röd fana under namnet Revolutionary Communist Party genom en grundande kongress nästa år.

Båda dessa tillkännagivanden möttes av stående ovationer och jubel. Den brittiska sektionen av IMT har nu över 1100 medlemmar och siktar på att fördubbla antalet så snart som möjligt – en verklig milstolpe på vägen mot att bilda ett kommunistiskt massparti i Storbritannien!

Socialist Appeal, IMT i Storbritannien

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,485FöljareFölj
1,272FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna