Pakistan: Kamrat Riaz Lund har blivit skjuten! Mobilisera solidaritet!

Kamrater,

Kamrat Riaz Lund, en ledande medlem i den pakistanska sektionen av IMT och välkänd klasskämpe i Karachi, har skjutits kallblodigt av attentatsmän. I ett fegt och brutalt angrepp träffades han tre gånger, två gånger i magen och en gång i bröstet.

För närvarande saknar vi exakt information om angreppet. Men vi har fått följande sammanfattning från en kamrat:

”Min kära vän och kamrat Riaz H Baloch blev just skjuten tre gånger i Karachi i ett terroristangrepp, två gånger i magen och en gång i bröstet. Han har redan blivit skjuten två gånger av MQM för ett par år sedan under sin kamp för socialism i det helvete på jorden som det moderna Pakistan är. Alla våra tankar och all vår revolutionära glöd är med Riaz, en av de gladaste människor jag någonsin träffat, men trots detta en av de mest seriösa revolutionärerna på planeten. Vi behöver inga martyrer! Även om han räknas som i kritiskt tillstånd, kommer Riaz säkerligen återhämta sig och fortsätta den kamp som alla kamrater i IMT ägnar sig åt: oförsonlig kamp till den socialistiska revolutionen!”

Kamrat Riaz tillsammans med andra pakistanska, amerikanska och brittiska kamrater på IMT:s världsmöte 2014.Från denna korta rapport verkar det som att kamrat Riaz, trots sina allvarliga skador, har överlevt och att den omedelbara faran är över. Som det står, är detta inte första gången han har blivit måltavla för kontrarevolutionära attentatsmän. För ett par år sedan skjöts och skadades han av beväpnade män fran det fascistiska MQM. Han överlevde den attacken och vi hoppas innerligt att han än en gång kommer klara sig och fortsätta sitt liv av kamp mot mot de kontrarevolutionära styrkor som den ruttnande kapitalismen i Pakistan har gett upphov till i sina smutsiga sumpmarker.

Kamrat Riaz är en exemplarisk förkämpe för den pakistanska arbetarklassens sak. Han är en ledande person i Pakistanska kampanjen till försvar för fackföreningarna (PTUDC) och en välkänd person i arbetarrörelsen i Karachi. Han är också fullständigt hängiven den internationella socialismens sak och IMT. För bara några veckor sedan deltog han i den pakistanska delegationen till IMT:s världsmöte i Grekland. Vi publicerar här en bild från det mötet tillsammans med en artikel från pressen i Pakistan:

Kamrat Riaz Lund på de pakistianska marxisternas senaste kongress.”KARACHI. Rektorn för Shaheed Benazir Bhuttos Juridiska Institut, Riaz Baloch, sköts tre gånger i Landhi Manzil Pump-området i Karachi på lördagen, vilket skadade honom allvarligt, rapporterar Express News.

På väg till universitetet, skjöt oidentifierade män rektorn i vad som påstås vara ett riktat försök till att mörda och råna honom, sade polisen.

Han lades in på Jinnah-sjukhuset, där läkare sade att hans tillstånd var kritiskt.

Av de tre pistolskotten träffade två i magen och ett i bröstet, uppgav polisen.

Efter en första undersökning, har polisen sagt att det inte var några synliga kulhål på själva bilen, vilket får dem att tro att de beväpnade männen var inuti bilen när skotten sköts.” (Tribune, 13 September, 2014)

Riaz Lund och Alan Woods på IMT:s världsmöte 2014.Sådana lömska attacker kommer aldrig bryta de pakistanska marxisternas kampvilja. De är vana vid ett liv fyllt av svårigheter och faror. Men i denna svåra stund, är det avgörande att de inte ska känna att de står ensamna.

Socialister, fackföreningsaktivister och revolutionärer från hela världen bör uttrycka sin asvky mot detta mordiska dåd och sin solidaritet och sitt stöd till kamrat Riaz Lund Baloch, för Pakistanska kampanjen till försvar för fackföreningarna (PTUDC) och för alla kamrater som kämpar mot förtryck och orättvisa i Pakistan. [Skicka till editor@marxist.com och editor@struggle.com.pk]

Röda hälsningar/lal salaam till kamraterna i Pakistan! Deras kamp är vår kamp! En attack mot en är en attack mot alla! Låt detta fördubbla vår beslutsamhet att avsluta den kapitalistiska mardrömmen en gång för alla!

Alan Woods, London, 13 september 2014

Alan Woods

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,333FöljareFölj
1,126FöljareFölj
2,021FöljareFölj
699PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna