Pakistan: Granatattack mot kamrat Ghufran Ahads hem

Det behövs omedelbara solidaritetsaktioner med de pakistanska marxisterna i Malakand. Tidigt i söndags morse klockan 05:45 attackerades kamrat Ghufran Ahads hem i byn Allahdand i Malakand-distiktet med en handgranat. Lyckligtvis var det ingen som skadades men fönstren och andra delar av hans hem blev allvarligt skadade.

Kamrat Ghufran, som brukade vara borgmästare i regionen, är idag ordförande för den lokala Advokatföreningen och ledande i det lokala PPP-partiet. Han är också en del av det nationella ledarskapet för Pakistan Trade Unions Defence Campaign (PTUDC).

Denna attack följer på andra händelser den senaste tiden i Malakand där islamska reaktionärer har spridit en intensiv propaganda mot kamraterna från IMT som otrogna eftersom de kämpat för förtryckta arbetare och ungdomar och försvarar den vetenskapliga socialismen.

Kamraterna har gjort en polisanmälan och vidtagit steg för att skärpa deras säkerhet enormt. När det gäller säkerhet kan vi inte lita på staten, utan bara på våra egna kamrater och vänner.

För en vecka sedan hotade de islamistiska fundamentalisterna med attacker och förföljelser mot kamrat Ghufran och hans kamrater. En kampanj lanserades mot detta hot, och förberedelser vidtogs för att försvara kamraterna, och kamrat Ghufran höll en presskonferens mot attackerna och förklarade kamraternas politiska åsikter. På presskonferensen sade kamrat Ghufran:

”Vi kämpar mot imperialistisk aggression och fundamentalistisk terror i denna region och överallt. Vi ser båda dessa hot som två sidor av samma mynt. USA:s och andra imperialistiska angripares våld är lika brutalt och grymt som det som kommer från islamister och andra religiösa fundamentalister. Vi kämpar för att organisera arbetarna, bönderna och ungdomen för att störta denna ruttna kapitalism som både imperialisterna och fundamentalisterna försvarar. Därför är vi måltavlor för terrorismens styrkor som bakom täckmanteln av den religiösa fundamentalismen i själva verket står i jordägarnas, kapitalisternas och maffiabossarnas tjänst, såväl som delar av staten som sponsrar de imperialistiska bossarna och den svarta ekonomins baroner.”

Fundamentalisterna steg sedan tillbaka, men nu har denna attack ägt rum.

Kamrat Ghufran talar på minnesmötet för vår avlidna kamrat Sajjad AlamPTUDC håller nu på att lansera en landsomfattande kampanj i solidaritet med kamraterna i Malakand. I vår kampanj går vi inte in i någon diskussion om religionen, utan diskuterar politiska frågor och våra åsikter. Också i denna spända situation har kamraterna gång på gång svurit att de kommer att fortsätta försvara socialismen och inte backa från sina åsikter inför inför dessa reaktionärer.

Vi uppmanar fackföreningar och ungdomsorganisationer i hela landet och internationellt att stödja denna PTUDC-kampanj och skicka brådskande solidaritetsmeddelanden till följande:

Pakistans federala inrikesminister, Imran Khan, ledaren för Pakistan Tehreek Insaf-partiet, som styr i Pushtoonkwhawa-provinsen i samarbete med islamisten Jamaat a Islami,

med kopior till ”Chief Minister and Home Minister” i Khyber Pushtoonkawa, för att skynda på utredningen av denna händelse, försäkra kamraternas säkerhet och straffa de som är ansvariga för denna attack.

Skicka protestbrev till följande adresser:

1. Chaudhry Nisar Ali Khan,
Federal Minister For the Interior,
R Block, Pak Secretariat
,
Islamabad (Pakistan)

E-post: interior.complaintcell@gmail.com

2. Pervez Khattak,
Chief Minister of Khyber Pushtoonkhawa,
Address: Chief Minister Secretariat,
Shahibzada Abdul Qayum Road,
Peshawar,
Pakistan
Telefon: 0092 91 9222460 464
Fax: 0092 91 9212237
E-post: complaints@crckp.gov.pk

Man kan också registrera klagomål online på
http://crckp.gov.pk/

3. Interior Minister of Khyber Pushtoonkhawa,
Home & T.As Department
Civil Secretariat,
Peshawar,
Pakistan
Telefon: 009291-9210032
Fax: 009291-9210201,
E-post: hdcomplaints@gmail.com

4. Embassy of Pakistan
P.O. Box No. 5872
102 40 STOCKHOLM
SWEDEN
E-post: consular@pakistanembassy.se
Telefon: 08-6617320

5. För en lista över Pakistanska ambassader och konsulat, se:
http://embassy.goabroad.com/embassies-of/pakistan

6. För e-post och kontor till Pakistan Tehreek Insaf-partiet i Pakistan och utomlands kan du besöka deras hemsida: http://www.insaf.pk/

Internationella Marxistiska Tendensen

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,483FöljareFölj
1,265FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna