Nu grundar vi ditt parti

Ilskan mot kapitalismens fasor har potentialen att förändra världen. Låt den inte gå förlorad. Samla den, gör den medveten – gör den till en organiserad och riktad kraft. Greppa tag i organisationen med båda händerna och forma den till det parti arbetarklassen behöver. Var med och grunda Revolutionära kommunistiska partiet. 

Jämfört med några miljoner arbetare i Sverige, är några hundra kommunister såklart inte tillräckligt många. Vi vill vända världen upp och ned, men har inte antalet för att åstadkomma det än. 

Det är ingen fara. Som en busschaufför i Skellefteå påpekade i förra numret av Revolution, började även Lenin med en liten grupp. Men han tillade: “Det finns miljoner kommunister över hela världen!” Helt sant. 

I Sverige finns det utan tvivel tusentals revolutionärer, som behöver få reda på att de inte är ensamma. Varje partimedlems första uppgift är därför mycket enkel: Ropa från takåsarna att vi grundar Revolutionära kommunistiska partiet. 

Se till att alla på din arbetsplats, ditt bostadsområde, din skola och ditt universitet hör talas om RKP. Skriv det i versaler på sociala medier. Sälj Revolution och dela ut klistermärken, flygblad och affischer som om det inte fanns någon morgondag.

Förslaget till den grundande kongressen är att samla 500 aktiva kommunister i våra led innan årets slut. Det är bara början.

Överallt där människor kämpar för en bättre värld: där behöver kommunisterna göra sina röster hörda. Från Stockholm till Gaza kämpar våra kamrater i internationalen för en intifada (en revolution). I flera länder har våra kamrater arresterats. Och vi har använt det för att avslöja imperialismen och den så kallade demokratin under kapitalismen, som är en demokrati för de rika.

Vi säger till alla vi möter: Ingen regering kommer att lösa dina problem – inte heller kapitalisten som utsuger dig. Ledningarna för fackförbunden, som till varje pris vill tillfredsställa arbetsgivarna, kommer inte att göra det. 

Vi bildar inte partiet för att du ska kampanja för att få någon vald, i stil med andra partier som påstår att de ska lösa dina problem åt dig. De ljuger för att främja sina karriärer och leva gott på skattepengar, medan de i verkligheten företräder storföretagens intressen. Vårt mål är den socialistiska revolutionen, att sopa undan hela det kapitalistiska systemet, kapitalisterna och deras politiska hantlangare. Vi säger att det är upp till dig, dina kollegor, dina klasskamrater, dina vänner, med flera att ta striden. Det är upp till arbetarklassen.

Det säger sig själv att vi är starkare ju fler vi kan samla i kampen. Vi kommunister pekar i varje strid på klassintressena, vi visar på det som förenar sjuksköterskor med industriarbetare, städare med busschaufförer, lärare med driftstekniker. Vi pekar på det faktum att vi bara kan vinna slutgiltigt genom att arbetarklassen griper makten. Vi bildar ett parti av klasskämpar, som använder alla kapitalismens otaliga brott för att samla så många som möjligt i kampen mot den.

Vad än politik har representerat för dig i det förflutna, glöm det. Vi grundar ett helt nytt parti, och du borde vara del av det. 

Skaka av dig den svenska blygsamheten och passiviteten och börja organisera. Gå med i klasskampen. Höj dina horisonter. 

Vi har ingenting annat att förlora än våra bojor. Vi har en värld att vinna. 

Nu grundar vi ditt parti: Revolutionära kommunistiska partiet.


Den 26–28 april händer det – vi grundar Revolutionära kommunistiska partiet! Är du kommunist och vill störta kapitalismen? Då borde du delta!

I Stockholm kommer vi att samla 200 revolutionära kommunister för denna historiska händelse. Vi kommer att utrusta varenda kommunist med de avgörande idéerna för att bygga det parti arbetarklassen behöver. Det finns ingen tid att förlora. Det här är ditt parti. 

Anmäl dig här!

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,173FansGilla
2,232FöljareFölj
810FöljareFölj
2,021FöljareFölj
680PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna