Marxistiskt universitet – för arbetare och unga

Vill du kämpa för att förändra samhället på riktigt? Då är det för dig som Revolution startar Marxistiskt universitet – för arbetare och unga.

260 miljoner människor kommer drabbas av akut svält under 2020 enligt FN-organet WFP. Ytterligare 820 miljoner drabbas av kronisk svält. Covid-19 har utlöst en kris som saknar motstycke, även i kapitalismens blodiga historia.

Långt över hundra tusen har redan förlorat jobb och försörjning i Sverige. I USA handlar det om tiotals miljoner. I ett land som Indien kommer det att röra sig om över hundra miljoner.

Vi lever i en värld där vi kan bygga självkörande bilar, nästan självgående industrier och atombomber som kan utradera jordklotet flera gånger om. Men vi kan inte producera virustäta munskydd, långärmade rockar och skyddsmasker så att det räcker till arbetarna i vård och omsorg – ännu mindre till postombud, lagerarbetare och restaurangpersonal.

Detta är den fria marknadens beryktade ”effektivitet” – samtidigt som den kräver tusentals miljarder dollar i stöd till storföretagen världen över för att inte kollapsa. Det är hög tid att vi tar strid för ett annat system.

För att korrekt diagnostisera en patient och erbjuda lämplig behandling, behöver en läkare träning och en gedigen vetenskaplig bakgrund. På samma sätt behöver revolutionärer en vetenskap för att förstå hur kapitalismen utvecklas och vad för samhälle vi ska ta strid för. Den vetenskapen kallar vi marxismen.

På borgerliga universitet – oavsett om de ligger i Lund, Stockholm eller New York – kommer du inte att kunna tillgodogöra dig marxismens verkliga idéer. Även om man bortser från att föreläsningarna och böckerna ofta är dödligt tråkiga, kvarstår det centrala problemet: De idéer som lärs ut förvrängs och stympas för att inte utgöra något hot mot den rådande ordningen. Därför behöver arbetarklassen sin egen organisering.

Det är för arbetare och unga som vill förändra världen, som Revolution nu lanserar Marxistiskt universitet – för arbetare och unga. Varje torsdag klockan 18:00 kommer vi att hålla diskussioner med deltagare från hela landet som hålls online som en videokonferens. Du behöver inte ens lämna datorn – men kommer att lära dig idéer som kan förändra världen!

KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA DIG TILL MARXISTISKT UNIVERSITET – FÖR ARBETARE OCH UNGA!

Inga förkunskaper eller särskilda förberedelser krävs. Men självklart uppmuntrar vi alla att läsa marxismens klassiker och kommer att tipsa om fördjupande läsning inför varje träff.

För dig som vill ha ett forum att diskutera marxismen, ställa frågor eller be om lästips, har vi även skapat Facebookgruppen Marxistiskt universitet – för arbetare och unga.

Första mötet är den 14 maj. Vi ses där.

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,166FansGilla
2,325FöljareFölj
1,114FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna