Marxister mobiliserar på första maj

Kamrater i Internationella Marxistiska Tendensen mobiliserar över hela världen för Första maj och höjer revolutionen och den internationella socialismen fana: den enda lösningen på kapitalismens barbari och coronapandemins fasor.

Följ våra aktiviteter på sociala medier (#MayDayIMT, #WorkersOfTheWorldUnite) och kom och träffa oss där du är!

Första maj är en central dag på året för den internationella arbetarrörelsen. Med sitt ursprung i Chicagoarbetarnas heroiska kamp för åttatimmarsdag 1886, och efter att ha förankrats som en kampdag av den andra internationalen, har Första maj sammanfallit med stora historiska händelser för vår klass.

Med den största krisen för kapitalismen i levande minne är den anda av arbetarkamp som Första maj förkroppsligar viktigare än någonsin.

Arbetare och unga krossas mellan sjukdom och fattigdom medan de rika bara blir rikare. Miljardärer som Jeff Bezos har ökat sina rikedomar med tusentals miljarder medan vanligt folk fått sin framtid krossad.

I USA, Storbritannien, Indien, Brasilien och många andra länder, har hundratusentals människor dött av denna fruktansvärda sjukdom. Tusentals fler har förlorat sin inkomst, sin försörjning och nära och kära.

Resurserna för att få ett slut på denna mardröm finns, men är de stora läkemedelsjättarnas privategendom, och de backas upp av de kapitalistiska regeringarna som gång på gång prioriterat företagens profiter före människors liv.

Rörelser som Black Lives Matter förra året och den förnyade klasskampen i Latinamerika visar att massorna inte kommer att acceptera det här utan motstånd.

Tvärtom är vi på väg in i en period av oöverträffad klasskamp där den enda vägen framåt är en enad kamp för ett socialistiskt samhälle, som skulle sätta stopp för den så kallade fria marknadens anarki och ersätta den med en rationellt planerad ekonomi för att tillgodose människors behov.

För att fira vår rörelses historia och agitera inför de strider som kommer går våra kamrater i Första maj-demonstrationer (där pandemin tillåter) och anordnar aktiviteter i flera dussin länder.

Om du vill kämpa för en bättre värld, kom med oss på Första maj, prata med oss och ta reda på hur du kan engagera dig!

Som Lenin sa på första maj 1904:

”Kamrater, arbetare! Låt oss förbereda oss med fördubblad energi för de avgörande strider som är nära!… Låt dessa ord spridas vitt och brett! Låt kampen för arbetarnas krav fortgå djärvare! Låt firandet av Första maj vinna tusentals nya klasskämpar till vår sak och öka våra styrkor i den stora kampen för alla folkens frihet och för de arbetande massornas frigörelse från kapitalets ok!”

  • Kapitalism och coronapandemi: socialism eller barbari!
  • Proletärer i alla länder, förena er!
  • Glad Första maj!

Bild: Revolution

Internationella Marxistiska Tendensen

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,425FöljareFölj
1,211FöljareFölj
2,021FöljareFölj
711PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna