Covid-19: Låt kapitalisterna betala – lärdomar från strejkerna i Italien, Spanien och USA

På söndag kl 19:00 sänder vi live från vår Youtube-kanal: ”Covid-19: Låt kapitalisterna betala – lärdomar från strejkerna i Italien, Spanien och USA”.

Covid-19 var droppen som fick bägaren att rinna över. Viruset har utlöst den största krisen i kapitalismens historia. Vi har sett historiska börsras, företag efter företag går i konkurs, och miljontals arbetare har blivit av med sin enda försörjning. Samtidigt sprider sig viruset allt snabbare i samhället.

Regeringarnas åtgärder är att ösa tusentals miljarder över företagen och bankerna i ett desperat försök att rädda dem. Samtidigt förväntas arbetare gå till jobbet som vanligt och trängas under usla arbetsförhållanden, utan ansiktsmasker, handskar, handsprit eller annan skyddsutrustning. Allt för att hålla igång industrin och fortsätta producera vinster åt kapitalisterna.

Regeringen har varit tydliga med sina prioriteringar: vinst före liv. Men arbetarklassen kommer inte låta sig offras på profitens altare – i USA, Italien och Spanien har arbetarklassen svarat med en rad vilda strejker och kräva omedelbara åtgärder för att säkra deras hälsa.

Välkommen på vår livesändning på söndag kl 19:00!

Fredrik Albin Svensson

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,486FöljareFölj
1,270FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna