Italien: Arbetarna är inte kanonmat!

Idag klockan 19:00 äger ett livesänt onlinemöte rum där flera fackföreningsaktivister deltar för att diskutera vägen framåt för de italienska arbetarnas viktiga kamp. Mötet kommer att simultanöversättas till engelska för en internationell publik. Man kan se mötet här.

Kamraterna i Sinistra Classe Rivoluzione (IMT Italien), har lanserat initiativet ”Arbetare är inte kanonmat” med krav på stängning av alla icke-nödvändiga arbetsplatser, något som kapitalisterna systematiskt har motsatt sig. Omkring 200 fackliga förtroendevalda, inklusive flera valda kommittéer, har skrivit under uppropet.

För kapitalisterna väger profiter tyngre än arbetares liv. Detta har lett till en våg av strejker i fabriker över hela landet, inklusive en regional endagsstrejk i Lombardiet inom metall-, kemisk-, och textilindustrin. Den högsta nivån av COVID-19-smitta är just i områden med en hög koncentration av fabriker, där arbetarna måste arbeta mycket nära varandra.

Detta problem dök upp i Italien tidigare än i andra länder, men samma process börjar nu utvecklas i Europa och världen. Det finns viktiga lärdomar att dra om hur man ska kunna kämpa mot viruset och skydda arbetarna och deras familjers liv.

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,425FöljareFölj
1,211FöljareFölj
2,021FöljareFölj
711PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna