Appell: Kapitalisterna försöker få arbetarna att betala – hjälp oss att bygga marxismens styrkor!

Coronaviruset har utlöst den djupaste krisen i kapitalismens historia. Miljoner riskerar att dö som ett omedelbart resultat av virusets framfart, samtidigt som regeringarna världen över prioriterar att rädda storföretagens vinster framför pengar och utrustning till sjukvården. Detta gäller inte minst Sverige, med lägst antal vårdplatser per tusen invånare i OECD och en materialförsörjning som förstörts av decennier av privatiseringar. Överallt råder skriande brist, långt innan virusets spridning nått sin kulmen.

Men när virusets omedelbara härjningar tar slut, kommer livet inte att återgå till det normala. I Sverige kommer hundratusentals arbetare ha förlorat jobbet, många av dem utan något som helst skydd. Staten kommer att ha gigantiska budgetunderskott på grund av att de räddat företag och banker och kommer att göra nedskärningar. De kommer att försöka få arbetarna att betala för kapitalismens kris.

Allt detta gör behovet av att bygga marxismens styrkor mer akut än någonsin. Om du håller med oss och om du har möjlighet att engagera dig i kampen för socialism, ber vi dig därför att mejla info@marxist.se, så diskuterar vi hur du kan bidra.

Revolution, den svenska sektionen av Internationella Marxistiska Tendensen (IMT), menar allvar med kampen för socialism. Därför gör vi oss inte beroende av pengar från den borgerliga staten, utan baserar oss helt på stödet från våra medlemmar och sympatisörer.

Om du inte har tid att aktivera dig själv men vill stötta byggandet av marxismens styrkor, ber vi dig istället om ett ekonomiskt bidrag. Du kan bidra på följande sätt:

  • Skänk ett enskilt bidrag. Alla bidrag gör skillnad, stora som små. Skicka valfri summa till Plusgiro 267220-2, eller via Swish till 123 390 74 90. Märk din betalning med ”Gåva”.
  • Bli autogiroprenumerant: för 25 kronor i månaden, eller bidra extra genom att betala 40 kronor i månaden i solidaritetspris.
  • Bli stödmedlem genom att betala minst 50 kronor i månaden via autogiro.
  • Vill du organisera dig i kampen mot kapitalismens fasor? Kontakta oss idag.

Stort tack för ditt stöd.

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,167FansGilla
2,326FöljareFölj
1,110FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna