International Marxist University: Tusentals marxister samlas för internationellt möte

I juli 2020 registrerade sig 6500 personer från 115 länder till den otroligt uppskattade onlineskolan International Marxist University. I år är det dags igen.

Den 23–26 juli kommer revolutionärer över hela världen att träffas online för 14 pass om marxismens tre källor och beståndsdelar: den dialektiska materialismens revolutionära filosofi, Marx ekonomiska analys av kapitalismens motsättningar, och marxismens historiesyn.

Bland annat kommer Alan Woods, redaktör för Marxist.com, att inleda en diskussion om marxism och konst. Andra ämnen är Spaniens erövring av Amerika, de europeiska revolutionerna 1848, upplysningsfilosofin, den marxistiska förklaringen till inflation och mycket mer!

Det är bara två år sedan International Marxist University gick av stapeln för första gången med ett imponerande antal deltagare. Kampanjen är redan i full gång inför sommarens upplaga, med över 1800 som redan är anmälda från 100 olika länder, och det trillar in mängder av anmälningar dagligen.

Detta kommer att vara ett i högsta grad internationellt möte, där passen samtidigt översätts till en mängd olika språk – däribland spanska, franska, tyska, italienska, portugisiska, urdu, kinesiska och arabiska. Runt 6000 människor deltog på International Marxist University 2020, och vi väntar oss ännu ett enormt möte nu, med tanke på de dramatiska händelser som utspelat sig under de två år som gått sedan dess.

I en värld som kan verka allt mer förvirrande och kaotisk, har det aldrig funnits en bättre tid för att studera den vetenskapliga socialismens revolutionära idéer. Den centrala uppgiften är inte bara att förstå världen, utan att förändra den.

IMT Sverige kommer att organisera ett sommarläger i Motala där vi deltar på passen tillsammans. Det finns bokade platser på vandrarhem, stugor och campingar som man kan anmäla sig till – först till kvarn gäller. Man kan hitta mer information om detta på webbsidan nedan.

För den som har svårt att komma iväg till Motala kan man förstås även delta online.

www.marxist.se/imu2022

university.marxist.com

 

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,171FansGilla
2,226FöljareFölj
771FöljareFölj
2,021FöljareFölj
679PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna