Hur är man aktivist för RKP?

Kommunisterna hemlighåller inte sina åsikter och avsikter, för att citera Kommunistiska manifestet. Om det så är vid en affischering för partiet eller en campusockupation för Palestina, så kämpar vi för mänsklighetens frigörelse. Vi deltar i kampen mot kapitalismens fasor, och organiserar oss för systemets krossande. I grund och botten är det inte svårare än så.

Tidningen är kommunistens bästa vapen. Den visar hur kampen mot kapitalismens vardagsproblem hänger ihop med kampen mot kapitalismen – den visar hur vi kan segra, och vilken roll var och en av oss kan spela. Ha alltid med några nummer av den när du är ute och affischerar, delar flygblad eller deltar på en demonstration. Läs och diskutera de viktigaste artiklarna i den innan en tidningsförsäljning eller demonstration. Då kommer du ha allt du behöver färskt i minnet.

Göm er inte! Gör som kamraterna i Karlstad, ta med en RKP-flagga när ni är ute och affischerar! Prata med alla som går förbi om varför ni kämpar för socialism och varför de borde komma med!

Håll noggrann koll på vilka demonstrationer och andra initiativ som tas på din ort. Delta aktivt i solidaritet, men var inte bara en i mängden. Du har en viktig uppgift att utföra. Diskutera med så många du kan!

Partiet behöver pengar, och inte bara dina. Ha gärna med dig en bössa och var inte rädd för att be om bidrag. Allt vi kan sälja, från pamfletter till kaffe, gör att vi får resurser till att trycka fler affischer, klistermärken, tidningar – allt som kan hjälpa oss att nå ut.

Tänk noga igenom var och hur ni kan nå ut till rätt målgrupp. Inför första maj delade Umeåkamraterna ut flygblad på pizzerior och vid moskén där de märkt att många ville kämpa för Palestina. Andra kamrater skruvar upp sin röstvolym på torg och tågstationer – och låter staden veta att kommunisterna anlänt, medan de pratar med förbipasserande. Har du egna idéer om hur vi kan nå ut med våra budskap? Använd dem!

Allt du lär dig i byggandet av partiet och aktivismen kan vara användbart för andra kamrater att höra. Du är en korrespondent för Revolution. Skicka in berättelser, idéer och tips till redaktion@marxist.se.

Vad är det bästa sättet att affischera på?

Den mest effektiva metoden vi hört talas om kommer från Umeå. Kamraterna har köpt trycksprutor på Biltema som de fyller med vatten och trälim – El Pumpo™, kallar kamraterna dem! De har upprepade gånger uppmärksammats i lokaltidningen för att de täckt hela staden med kommunistiska affischer. Det är ett exempel att ta efter!

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,162FansGilla
2,486FöljareFölj
1,272FöljareFölj
2,021FöljareFölj
732PrenumeranterPrenumerera

Senaste artiklarna