Hjälp oss att anställa en organisatör!

Under de senaste åren har vi sett ett oöverträffat antal massrörelser. Från Egypten till Sydafrika, från USA till Spanien och vidare – har miljoner människor tagit upp kampen mot konsekvenserna av kapitalismens kris. Arbetare, studenter och ungdomar lär sig av kampen och drar alltmer långtgående slutsatser. I detta sammanhang kan marxismen göra snabba framsteg, och vi har börjat märka ett allt större intresse för revolutionära idéer också här i Sverige. Som nästa steg i byggandet av Revolution (f.d. Avanti) har vi därför beslutat att lansera en kampanj för att kunna anställa en organisatör på heltid.

En organisatör kommer att stärka vårt arbete på en rad sätt. Vi kommer att utveckla arbetet med tidningen och hemsidan, genom att öka dess kontinuitet, kvalitet, regelbundenhet och spridning. Dessutom kommer vi att kunna organisera fler studiemöten, fler försäljningar på gator och demonstrationer och lägga i en högre växel. Därigenom kan vi nå fler arbetare och ungdomar med marxistiska idéer och analyser. Genom att analysera och summera lärdomarna av kampen hjälper vi rörelsen att stå bättre rustad för morgondagens strider.

Därför gör vi nu detta upprop till våra sympatisörer om att hjälpa oss hitta pengar till en organisatör. Vi ber alla som vill hjälpa oss att bygga den revolutionära marxistiska rörelsen i Sverige att sätta upp sig på ett månatligt bidrag om 100 kr, 250 kr, 500 kr, eller en annan summa. Vi tror att förhållandena har mognat för stora massrörelser, men som vi har sett många gånger tidigare i historien är organisering nyckeln. Detta är alltså en förberedelse för en annan situation i den svenska klasskampen, då de senaste årens relativa lugn kommer att förbytas i hård kamp.

Den svenska härskande klassen förbereder sig definitivt för hårdare tider. Detta förklarar att de plötsligt återigen börjat släppa fram och skydda de fascistiska sekterna, och att de alltmer ogenerat baserar sig på rasistiska idéer. Decemberöverenskommelsen var endast ett desperat försök att övervinna det faktum att alla etablerade politiska partier är alltmer misskrediterade. Samhället har redan börjat polariseras längs klasslinjer, och fältet är öppet för en snabb massradikalisering.

Vi måste skriva och rapportera om klasskampens utveckling i Sverige och internationellt. I tidningen kan vi samla arbetarklassens erfarenheter, avslöja borgarklassen och dess representanter och påvisa behovet av att arbetarklassen ska ta makten – men också av att varaktigt organisera sig som revolutionär marxist.

Revolutionens framgång kommer i sista hand bero på de idéer som vägleder den, och även om vi som tidning förvisso växer fort, är vi fortfarande en för liten kraft för att kunna ha någon större inverkan på processens gång. Men vi vet att våra idéer, marxismens idéer är nödvändiga för att arbetarklassen ska kunna omkullkasta detta system. Därför är stärkandet av marxismens styrkor så viktigt. Vi har stort förtroende för att arbetare och ungdomar som håller med oss också är beredda att göra en mindre ekonomisk uppoffring för att hjälpa till att avsluta den kapitalistiska mardrömmen. Varje bidrag gör stor skillnad.

Som en bonus, kommer varje person som bidrar till denna kampanj få en gratis prenumeration på Revolution och en gratis prenumeration på vårt teoretiska magasin, ”Till marxismens försvar”. På så sätt kan du följa den rörelse som ditt bidrag hjälper till att bygga.

För att hjälpa oss nå vårt mål, fyll i detta formulär så skickar vi dig allting som du behöver för att komma igång.

Framåt mot socialismen!

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,173FansGilla
2,232FöljareFölj
806FöljareFölj
2,021FöljareFölj
680PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna