En månad efter RKP:s grundande: Mot 500 kamrater! 

För att beväpna partiet med det program och den taktik som behövs, samlades över 50 kamrater till ett möte med RKP:s ledning i Stockholm i slutet av maj.

Israels krig mot det palestinska folket har skapat en massiv ilska bland folk över hela världen. Fler och fler ser igenom politikernas och mediernas lögner. Sebastian Ingvarsson från RKP i Göteborg förklarade:

“Världens ledare ger Israel fri lejd att begå folkmord. Det är skamligt att arbetarrörelsen har varit så tysta under den här rörelsen. Den enda gruppen i samhället som kan rädda Palestina är den internationella arbetarklassen.”

Omedelbart efter vår grundande kongress i april har vi kastat oss ut i kampen. Och kommunismens styrkor växer hela tiden. Leo Marklund från RKP i Stockholm berättade att partiet bara i år har vuxit med 66 medlemmar, och att vi nu är 266. På ett år har vi gått från att ha 11 partigrupper och celler till att nu ha 41.

Vi har nya kamrater i en mängd städer i Sverige – och numera också 24 kamrater i Finland, tre i Norge och en i Estland. Vi har deltagit på varenda campusockupation i landet. Men vi har bara börjat!

I juni bildar vi Revolutionära kommunistiska internationalen tillsammans med kommunister från hela världen, vilket behandlades på en punkt som inleddes av Oscar Gunnarsson. 

“Bildandet av Revolutionära kommunistiska internationalen är en krigsförklaring mot borgarklassen och det kapitalistiska systemet i hela världen. Under de kommande åren kommer arbetarklassen att tvingas att gå ut i storskalig kamp mot den härskande klassen. För att lyckas behöver arbetarklassen ett revolutionärt kommunistiskt parti. Vi måste alla förbereda oss för revolutionen, både teoretiskt och praktiskt.”

I juli lanserar vi en turné där vi kommer att resa land och rike runt för att höja den röda fanan överallt i Sverige. I över 50 orter kommer vi att hålla torgmöten, sälja tidningen och hjälpa nya kommunister att bilda RKP-grupper.

Vi bygger det här partiet med marxismens idéer. Under helgen diskuterade vi Lenins kamp för att skapa det parti som kunde leda arbetarklassen till makten i Ryssland 1917.

Efter mötet betonade Isak Olsson från RKP i Karlstad att vi står på giganters axlar. 

“2024 är det 100 år sedan Lenins död, men hans idéer är idag mer relevanta än någonsin. Det bästa sättet vi kan hedra hans minne på är att bygga det revolutionära partiet för att varje dag föra arbetarklassen närmare världsrevolutionen.”

Det är helt sant! Om vi ska kunna bekämpa imperialismen och alla kapitalismens fasor så krävs det att vi organiserar oss. Vårt mål är att vara 500 medlemmar till årets slut. Om du är kommunist så är RKP ditt parti! Gå med oss i kampen!   

Revolutionära Kommunistiska Partiet

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,164FansGilla
2,421FöljareFölj
1,209FöljareFölj
2,021FöljareFölj
711PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna