Brev från ett hotell

Jag jobbar som hotellstädare. På vårt hotell är vi två personer som ska städa tre våningar med rum, ibland så mycket som 28–34 rum, oftast på fem timmar mellan kl. 10–15.

Min andra dag på jobbet bad jag om att få sitta ner och äta ett snack i fem minuter men min handledare sa att ”det gör vi inte här”.

Jag måste betala för frukost och lunch genom löneavdrag varje dag jag jobbar, oavsett om jag äter eller inte.

En gång svimmade jag på jobbet för att jag inte hade hunnit äta något den dagen. De har ändå dragit tillbaka så mycket i köket så att det knappt finns något att äta, man får bara yoghurt. Situationen i köket är helt sjuk. Vi har bara två kockar och de jobbar sju dagar i veckan.

När jag svimmade sa de andra att det har hänt jättemånga förut, eftersom det är ett sånt fruktansvärt tryck på att man ska hinna med allt. Det är inte konstigt att när det väl kommer någon ny gymnasieelev som ska börja jobba här så stannar de bara i några veckor eller på sin höjd över sommaren. Jag vet inte hur många sådana personer jag träffat.

Flera av mina arbetskamrater är helt utbrända. En av dem har nu så låg stresströskel så att hon, en dag när hon blev stressad, bröt ihop och kom helt enkelt inte tillbaka till jobbet dagen efter trots att hon var schemalagd. Hon sa bara ”jag klarar inte det här mer” och gick.

En äldre kvinna som har jobbat här hur länge som helst fick njursvikt, men jobbade ändå för att vi inte fick in nog med personal. Det är väldigt påfrestande för henne, och när hon sökte hjälp sa vården att det är på grund av övervikt och ”kvinnoproblem” som kommer med åldern. Hon går fortfarande på dialysbehandling men jobbar ändå. Hennes liv är praktiskt taget slut.

Alla problem beror på att vi inte har nog med personal, eftersom chefen är så snål. Vi skulle behöva vara minst två per våning så att vi kunde dela upp arbetet mellan oss och få avlastning, och vi skulle behöva ätbar mat. Jag orkar inte springa runt i åtta timmar utan att ens hinna dricka vatten om det enda som finns över för oss att äta är potatis från gårdagen. Man har verkligen noll energi.

Hotellstädare

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,173FansGilla
2,233FöljareFölj
815FöljareFölj
2,021FöljareFölj
680PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna