Bred uppslutning på arbetarrörelsens högtidsdag!

Årets 1 maj demonstrationer visar att det finns ett stort missnöje mot den borgerliga alliansregeringens arbetarfientliga politik. Runt om i landet slogs tidigare års deltagarsiffror med rekordnivåer i Malmö där över 3000 demonstrerade, i Göteborg med 5000 deltagare och i Stockholm där över 15000 personer trängdes på medborgarplatsen. Vänsterpartiets fokus låg på en kritik mot nedskärningarna i den offentliga sektorn och den krisartade situationen i den svenska välfärden.

Avanti deltog i Vänsterpartiets arrangemang på flera orter i landet. I Malmö samlades vi på Möllevångstorget, sålde vår tidning och diskuterade våra idéer med många intresserade ungdomar. Det fanns en påtaglig entusiasm bland ungdomarna för marxistiska idéer. I Göteborg deltog vi först på den ”röda” samlingen på järntorget med ett bokbord och tidningsförsäljning. Sedan anslöt vi till Vänsterpartiets demonstrationståg till Gustav Adolfs torg. I Stockholm deltog vi på Vänsterpartiets arrangemang på medborgarplatsen där vi sålde vår tidning och gick sedan med i demonstrationståget till kungsträdgården.

Kamrater från alla orter har rapporterat om att det var ett stort intresse för vår tidning och våra idéer bland de vi träffade. Vi sålde snabbt slut vår upplaga och kunde konstatera att marxismens idéer attraherar ett stort skikt av unga arbetare och ungdomar som ser att kapitalismens kris inte kan reformeras bort och som börjar blicka mot en framtid bortom det nuvarande systemet. Det var med en känsla av stor entusiasm och medvetenhet av det omedelbara behovet av att bygga den marxistiska tendensen som vi avslutade vårt firande av 1 maj. 

Alexander Regander

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,166FansGilla
2,326FöljareFölj
1,117FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna