Brasilien: hacker hotar ledande medlem i Esquerda Marxista och hans familj

Den brasilianska sektionen av Internationella Marxistiska Tendensen har utsatts för en onlineattack från en anonym individ i ett försök att tysta våra revolutionära idéer. IMT vill ge sitt fulla stöd och solidaritet till de brasilianska kamraterna i Esquerda Marxista och till kamrat Johannes Halter som har utsatts för hot mot både sig och sin familj. Vi ber alla våra läsare att stötta kampanjen genom att skicka solidaritetsmeddelanden till contato@marxism.org.br.

Den 12 september hotade en hackare Johannes Halter, moderator för Esquerda Marxistas sida på Instagram. Hackaren hotade att offentliggöra Johannes Halters och hans familjs person- och adressuppgifter till en grupp som anlitat honom för att göra det. Till en början sa han att han anlitats av ”någon”, sedan av ”den grupp personer som anlitat mig”, följt av ”vi kommer att göra det”. Vare sig denna individ är en kriminell hackare inblandad i utpressning, en som lejts av en högerextrem grupp eller en medlem i en anti-kommunistisk grupp, kommer detta inte att skrämma Esquerda Marxista och denna person kommer att få stå till svars för sina handlingar. I slutet av denna artikel finns en länk till den hotade Instagramsidan.

Läs originalet på portugisiska från den 15 september.

Enligt hackaren anlitades han för att utpressa Johannes Helter för att få honom att stänga ned sidan. Hackaren använde kodnamnet ”Asag”, och skrev från ett amerikanskt telefonnummer +1(509)587-0987. Esquerda Marxistas Instagramsida förblir aktiv och fortsätter sprida revolutionära idéer. Detta var ännu en attack mot Esquerda Marxista, som redan har utstått flera hackningsförsök mot sin webbplats som syftat till att skrämma organisationen.

Esquerda Marxista och dess ledare har redan utsatts för flera stämningsförsök, arresteringar och attacker av polisen för de idéer de försvarar och aktioner de genomför. De har också utsatts för fysiska attacker av högergrupper under demonstrationer, hot mot deras medlemmar och maskerade attacker mot deras aktivister och lokaler. Bokhandeln Livraria Marxista, som drivs av gruppen i São Paulo, har redan utsatts för flera polisräder, stölder och vandaliseringar.

Hoten och skrämseltaktiken från staten, reaktionärer, fascister och halvfascister är ett försök att få deras egna idéer och program att vinna. Den kommunistiska kampmetoden har å andra sidan alltid byggt på att vi för fram vår idéer öppet, på våra idéers inflytande och på masskamp. Därför ber vi alla organisationer som anser sig stå för arbetare, liksom intellektuella och aktivister som står upp för demokratiska rättigheter, yttrandefrihet och organisationsfrihet, att höja rösten och fördöma detta avskyvärda utpressningsförsök av detta reaktionära avskum, som inte har några samvetskval över att hota en aktivists föräldrar.

Det är inget sammanträffande att detta utpressningsförsök mot Esquerda Marxista och dess stridbara journalist händer just vid en tidpunkt då Eduardo Bolsonaro (PSL-SP) föreslår lagen 4425/2020. Detta förslag från presidentens son likställer ett försvar av nazismen med ett försvar för kommunismen, och föreslår att kriminalisera dem båda två.

Denna attack mot Esquerda Marxista är en konsekvens av den reaktionära politik som förs av Jair Bolsonaro, den degenererade klicken runt honom och hans anhängare. I det nuvarande klimatet finns det ständiga incitament för våld mot pressen, individuella journalister och alla politiska motståndare och oppositionella. Det är ingen slump att Jair Bolsonaro utsåg kommunismen till hans huvudfiende redan innan han blev vald.

Vi återupprepar uppmaningen att fördöma denna attack mot yttrande- och organisationsfriheten. Fördöm attacken och ge kampanjen största möjliga genomslag på webbsidor, sociala medier och diskussionsforum!

Nedan kan ni se skärmdumpar på hoten och en ljudfil från utpressaren. Innehållet nedan har maskerats av Esquerda Marxista för att skydda vår kamrat Johannes Halters familj. Samtalet med den kriminella individen genomfördes av Esquerda Marxista.

Den hotade Instagramsidan är: https://www.instagram.com/esquerdamarxista/

Vår Facebooksida är: https://www.facebook.com/EsquerdaMarxista/

Skicka solidaritetsmeddelanden till: contato@marxismo.org.br

Se meddelanden från den kriminella hantlangaren: 

 Bild: Esquerda Marxista

Bild: Esquerda Marxista

Bild: Esquerda Marxista

Bild: Esquerda Marxista

Bild: Esquerda Marxista

Bild: Esquerda Marxista

Esquerda Marxista

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,171FansGilla
2,221FöljareFölj
743FöljareFölj
2,021FöljareFölj
677PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna