Är du kommunist? IMT växer i hela världen! 

Revolution är ingen svensk organisation, utan del av en kommunistisk international – Internationella marxistiska tendensen – som växer snabbt i hela världen. I många länder har vi lanserat kampanjen “Är du kommunist?”, med ett lysande gensvar. Här är några utdrag från rapporterna vi fått:

USA: mot 500 kamrater!

Det är exakt en månad sedan den amerikanska sektionen officiellt lanserade kampanjen, och vi har nu rekryterat 149 kamrater, varav 97 bara under de två första veckorna i september! Totalt är vi nu 457 – nytt rekord för sektionen . Vi har slutat tala om “tidningsförsäljningar”, utan pratar istället om “rekryteringsbord” – likväl säljer vi mer än någonsin av tidningen Socialist revolution. 

I Dallas i Texas gick 18 personer med på ett enda möte! Det är tydligt att många letat efter en organisation som IMT. I Seattle förklarade en ny kamrat följande:

“Jag har varit intresserad av kommunistiska idéer i åratal, men inte vetat vad jag skulle göra, förrän nu. Jag såg affischen medan jag väntade på ett rödljus.”

Vi har alla möjligheter att nå 500 till årets slut. Processen att bygga en seriös bolsjevikisk organisation i USA håller på att ta fart på allvar.

[Sedan artikeln skrevs har den amerikanska sektionen redan nått över 500 medlemmar. – red. anm.]

Kanada: över 500 medlemmar!

Den senaste månaden har vi rekryterat 100 nya kamrater i Kanada, vilket tar oss över 500. Detta är den snabbaste tillväxt vi någonsin haft. I Quebec är vi nu för första gången över 150 kamrater, och i Ontario-provinsen är vi nu över 200. Överallt bildar vi nya grupper av kämpande kamrater: både i städer där vi tidigare var starka och i städer där vi bara haft någon enstaka kamrat tidigare. 

Kampanjen visar vilken så gott som outtömlig potential som finns. Framåt mot 1000 kamrater! 

[Sedan artikeln skrevs har den kanadensiska sektionen redan nått över 600 medlemmar. – red. anm.]

Lovande kampanjstart i Italien

Kampanjen lanserades formellt i Italien den 9 september, och på 10 dagar fick vi in över 100 ansökningar om att gå med via hemsidan. Vi får in runt 12 om dagen just nu. Majoriteten är från områden som vi redan har bas i – Rom, Caserta, Trieste, Milan, Bologna och så vidare – men många hör av sig från städer där vi inte tidigare haft någon – Gorizia, Sondrio, Verona, Livorno, Ancona, L’Aquila, Foggia, Brindisi, Rieti, Chieti, Palermo…

Vi har satt upp affischer och klistermärken på över 200 gymnasier – och den stora majoriteten är just gymnasieelever – men även många studenter och arbetare hör av sig. En kille från Livorno förklarade varför: 

“Jag är femton år, men har redan förstått att kommunismen är det enda korrekta samhälleliga, miljömässiga och ekonomiska sättet att kämpa mot kapitalismen, som ökar orättvisorna och sätter vår framtid på spel.”

Brasilien: kampanjens första 50 dagar

På basis av ungefär 2000 klistermärken och affischer har vi fått 399 ansökningar om att gå med via hemsidan. 88 av dem har redan börjat delta aktivt i arbetet och betala medlemsavgift varje månad. 

Colombia: de första tio kamraterna

Genom kampanjen har vi gått från att vara fyra kamrater i Colombia till tio. Det började med att en person skickade ett meddelande till internationalens hemsida, marxist.com, och bad om att få gå med. Vi träffades och beslöt att börja sätta upp affischer runt hennes universitet. På det sättet träffade vi fyra till som bestämde sig för att gå med direkt. Därmed kunde vi etablera en cell på universitetet, där var kamrat har olika ansvar, och vi har börjat intervenera på demonstrationer. 

En flygande start för kampanjen i Danmark

Redan efter en månad har vi kunnat se hur mycket snabbare vi rekryterar, med en högre kvalitet på kontakterna som dras till vår öppna kommunistiska hållning. Vi har rekryterat 19 personer – nytt rekord på en månad – och är nu 118 kamrater. 

En av de mest framgångsrika initiativen har varit att unga kamrater satt upp kommunistiska “rekryteringsbord” på sina gymnasieskolor, med det enkla målet att organisera kommunister. En kamrat berättade:

“Vi frågade folk en och en: är du kommunist och vill du gå med i den seriösa kampen för att störta kapitalismen? Efter 15 minuter behövde vi trycka upp en ny lista att skriva upp sig på, för den första var redan nästan full! 12 studenter och en lärare ville gå med i slutändan. Det fanns en väldig revolutionär optimism i luften, och många sa att de verkligen såg fram emot att sätta igång.”

Framtiden för IMT ser ljus ut!

Revolution

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,167FansGilla
2,326FöljareFölj
1,110FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna