Anmäl dig till Marxistiskt Universitet 2020 – till marxismens försvar!

Internationella Marxistiska Tendensen bjuder in till Marxistiskt Universitet 2020 – till marxismens försvar: en fyra dagars sommarskola online den 25–28 juli. Mötet kommer att tillägnas försvaret av den revolutionära marxismen och syftar till att skola arbetare och unga i den marxistiska teorin! Läs mer om mötet och anmäl dig här!

Vi kommer att ta upp många olika ämnen och aspekter av den marxistiska teorin och som visar dess överlägsenhet över alla reaktionära, revisionistiska och reformistiska idéer. Sommarskolan kommer att tillägnas 200-årsjubileet av Friedrich Engels, som tillsammans med Marx grundade marxismen. Diskussionerna kommer att översättas till spanska och flera andra språk för vår internationella publik.

Vi är på väg in i en av de mest stormiga perioderna i mänsklighetens historia. Kapitalismen befinner sig i en total återvändsgränd över hela världen. Den kan inte erbjuda mänskligheten någon utväg. Coronapandemin, den stigande massarbetslösheten och den ökande spänningen mellan länder avslöjar systemets totala bankrutt. Systemet har inget annat att erbjuda massorna än lidande, misär och barbari. De upproriska protesterna i USA de senaste dagarna är en återspegling av den här processen. De föregriper de stora revolutionära klasstrider som kommer att sprida sig till varje hörn av vår planet.

Men som Lenin en gång sa: ”Utan revolutionär teori, kan det heller inte finnas någon revolutionär rörelse.” För marxister handlar teori inte om oändliga diskussioner om abstrakta saker – för oss är det ett verktyg för revolutionär handling. Mitt i allt detta virrvarr av händelser, är det bara marxismens teori och metod som kan erbjuda en klar analys och en väg framåt för de som vill förändra samhället. Det är samtidigt är det lika viktigt att föra en oförsonlig kamp mot den borgerliga ideologin som sprids genom den borgerliga statens media, utbildningssystem och religiösa institutioner.

Varmt välkommen den 25–28 juli – skola dig i den marxistiska teorin och gå med i kampen för en socialistisk revolution!

In Defence of Marxism

Relaterade artiklar

Sociala medier

3,167FansGilla
2,326FöljareFölj
1,110FöljareFölj
2,021FöljareFölj
698PrenumeranterPrenumerera

Senaste Artiklarna