Är du kommunist? Organisera dig!

Är du kommunist? Gå med i Revolutionära kommunistiska partiet (RKP), den svenska sektionen av den Internationella marxistiska tendensen!

Ekonomisk kris, imperialistiska krig, fallande levnadsstandard, klimatkatastrof. Listan kan göras lång. Fasor utan slut – det är det enda kapitalismen har att erbjuda mänskligheten.

Därför har det aldrig funnits en viktigare tid att vara kommunist. Revolutionära kommunistiska partiet är inte ett parti som andra partier. Det är inte en val-apparat, utan ett verktyg för arbetarklassens kamp. Vårt program syftar till att förbereda en enda sak: världsrevolution. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Umeå, Uppsala, Karlstad och på en rad mindre orter. Bor du på en annan ort så kan vi hjälpa dig att bygga kommunismens styrkor där.

Varför kommunister studerar marxismen

Kommunismen är inte en fin idé eller en identitet, utan känd som historiens mest hårdföra revolutionära strömning. Kommunister dedikerar sina liv till att bemästra marxismens idéer, intervenera i klasskampen och kämpa för revolution. Vi försvarar den revolutionära marxismens genuina idéer, som representeras av Marx, Engels, Lenin och Trotskij.

Marxismen är den vetenskapliga socialismen, ett sätt att förstå världen för att kunna förändra den. Vi måste börja med att analysera och förstå den sanna utvecklingen under kapitalismen, och de krafter som driver den mot kris och revolution.

Ett revolutionärt ledarskap

Slutsatsen är att vi behöver en revolution, och den enda kraften i samhället som kan genomföra den är arbetarklassen. Inte en lampa lyser, inte ett hjul snurrar, utan arbetarklassens tillåtelse. När den mobiliserar sig finns det ingen kraft i världen som kan stoppa den.

Arbetarklassen börjar nu röra sig i land efter land. Men för att arbetarklassen ska segra krävs ett kämpande, revolutionärt ledarskap.

Den Internationella marxistiska tendensen (IMT) har under den senaste perioden vuxit med stormsteg, men vi måste bli ännu starkare. Att bygga det revolutionära ledarskapet – i Sverige och internationellt – är och förblir den mest brännande uppgiften för kommunister i denna epok. Inte i framtiden, utan här och nu.

Vi hänger oss till att fullfölja denna historiska uppgift. Därför vädjar vi till dig att gå med oss. Revolutionen behöver dig! Gå med i Revolutionära kommunistiska partiet (RKP) idag! Skriv upp dig nedan, så kontaktar vi dig omgående. 

Bygg en RKP-cell

Vi behöver bygga kommunismens styrkor så snabbt som möjligt. Är du och dina vänner kommunister – bygg då en egen cell av Revolutionära kommunistiska partiet!

1. Samla dina vänner för ett kommunistiskt möte. 

Skriv till oss på info@marxist.se eller på sociala medier @RKP_IMT så skickar vi ett ”starter pack” med allt du behöver för att bygga: affischer, klistermärken, tidningar, böcker etc.

2. Skola er i kommunismen.

För att förändra världen måste vi förstå hur. Läs och diskutera artiklarna i tidningen. Komplettera utifrån era behov med artiklar, podcastavsnitt och videoklipp här på hemsidan och böcker på www.stormklockan.nu. 

3. Planera arbetet.

Hur ska ni hitta nästa kommunist? Börja med att rekrytera era vänner som är kommunister. Därefter kan ni affischera, sätta upp klistermärken, sälja tidningen, delta på demonstrationer, organisera manifestationer och så vidare. Är ni tillräckligt djärva, så kommer ni snabbt hitta fler. Gör vad ni tror får bäst resultat – vi litar på er.

4. Skicka in medlemsavgifter.

Kommunismens styrkor byggs inte gratis, vi behöver era pengar. Skicka er medlemsavgift varje månad på 10% av er inkomst. Skaffa autogiro på www.marxist.se/pren eller swisha till 1233 90 74 90.

Grattis, ni är nu en RKP-cell!